Ook Higgins mist 147, maar wint van Wenbo

Ik begin een patroon te zien op de Masters. De speler die een 147-poging doet, maar strandt, wint wel de wedstrijd. Na Stuart Bingham en Barry Hawkins, miste ook John Higgins vandaag de maximum. Wel won hij dus de wedstrijd, hij versloeg in Alexandra Palace Liang Wenbo met 6-4. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

De Schot ging goed van start met een 119-break, maar Wenbo antwoordde met een 88-break en wist ook het derde frame te pakken. Higgins schoot terug met scherp door een 104-break te maken, wat natuurlijk meer had moeten zijn, maar een lastige rode aan de band verhinderde een maximumbreak.

Na de midsessioninterval kwam de Schot terug met een 75-break, maar de Chinees scoorde daar overheen een 61-break om de score daarmee weer gelijk te trekken. Ook de daarop volgende frames worden verdeeld tussen de beide spelers, Higgins scoort daarbij nog een 133-break.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

In frame 9 en 10 weet Higgins echter de wedstrijd af te maken, met een 85-break in frame 9 en tactisch spel in frame 10. Zelfs de 53-break van Wenbo kan de wedstrijd niet meer redden. Higgins verdient hiermee een plaats in de halve finale, waarin hij vrijdagavond zal uitkomen tegen wereldkampioen Stuart Bingham.

Lees ook:WK: O’Sullivan uitgeschakeld door Bingham
Lees ook:Bingham overleeft thriller tegen Murphy in China Championship
Lees ook:Higgins verslaat Bingham in China Championship
Lees ook:Higgins overtuigt tegen O’Sullivan voor thuispubliek
Lees ook:WK: Bingham door, Carter op voorsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.