PTC Grand Final: Higgins en Ding verliezen

Bij de Grand Final van de Players Tour Championship in Thailand hebben John Higgins en Ding Junhui in de eerste ronde verloren. Ze verloren respectievelijk van Stephen Maguire en Joe Perry.

(c) Monique Limbos

Higgins kwam tot 3-2 steeds voor te staan, maar moest tolereren dat Maguire steeds langszij bleef komen, mede door een 115-break, de hoogste break tot nu toe van het toernooi. In de laatste twee frames kregen beide spelers veel kansen, maar wist Maguire de belangrijke ballen te potten. Maguire zal de volgende ronde uitkomen tegen Michael Holt, die op zijn beurt won van Jimmy Robertson.

Ding kwam 2-0 achter te staan tegen Perry, onder andere door een 98-break van de Engelsman, voor de Chinees wat terug kon doen, in de vorm van een break 83. Hierna gaf Perry weinig kansen meer weg, met een 74- en een 51-break wist Perry de wedstrijd binnen te slepen. Hij zal in de volgende ronde uitkomen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Peter Ebdon en Anthony McGill.

Morgen gaat de eerste ronde verder, dan zal onder andere Luca Brecel in actie komen tegen Judd Trump. Net als vandaag zal het toernooi voor het grootste gedeelte live worden uitgezonden op Eurosport 2. De wedstrijd tussen Brecel en Trump zal in ieder geval te volgen zijn via Eurosport 2, deze wedstrijd start om ongeveer 13.30 uur Nederlandse tijd.

Alle uitslagen en geplande wedstrijden voor morgen zijn hier te vinden.