Wilson en Murphy door het oog van de naald op Indian Open

Kyren Wilson en Shaun Murphy zijn vandaag op het nippertje door de tweede ronde gekomen van de Indian Open. Beide hadden een decider nodig om zich te plaatsen voor de laatste 16. 

© Monique Limbos

Wilson kwam zelfs 3-0 achter te staan tegen de jonge Chinees Xiao Guodong, die in de eerste drie frames breaks scoorde van 97, 58 en 83. Wilson knokte zich echter terug en wist met onder meer een 57-break de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken.

Murphy kwam 3-1 voor te staan tegen de Cyprioot Michael Georgiou, die tot vorig seizoen nog voor Engeland uitkwam. Met onder meer een 82-break wist de meervoudig Haags Open-winnaar nog een decider af te dwingen, maar daarin was Murphy toch te sterk.

(c) Monique Limbos

Opvallend is ook dat John Astley weer een ronde verder is. Versloeg hij begin deze week Ryan Day nog met 4-3, vandaag versloeg hij Robbie Williams met 4-2. Bij de Riga Masters wist de Engelsman vorige maand ook tot de kwartfinales te reiken. Vorig seizoen wist Astley weer een tourkaart af te dwingen via Q-school, nadat hij het seizoen daarvoor uit de main tour was gevallen. Een prima comeback tot dusverre!

Ook de amateurspeler David Lilley heeft weinig te klagen. Deze Engelsman eindigde hoog in de Q-school-ranking, maar niet hoog genoeg voor een tour-kaart. Wel hoog genoeg om uitgenodigd te worden voor de open gevallen plaatsen, waar hij bij de Indian Open dankbaar gebruik van maakt.

In de kwalificatiewedstrijd tegen Tian Pengfei wist Lilley drie frames op zwart te winnen, en de decider op een respotted black. In india versloeg hij deze week Mike Dunn met 4-2 en voormalig wereldkampioen Mark Williams met 4-3.

De wedstrijden van de laatste 16 starten morgenvroeg om 06.00 uur Nederlandse tijd, gevolgd door de kwartfinales om 13.30 en 15.00 uur. De halve finales en de finale worden zaterdag gespeeld.

Uiteraard vind je hier alle uitslagen en livescoring.

Lees ook:Brecel stoot door naar halve finales German Masters
Lees ook:Wilson – McGill in de finale van Indian Open
Lees ook:Volledig Engelse halve finales bij Northern Ireland Open
Lees ook:Trump uitgeschakeld, Whirlwind door op German Masters
Lees ook:Wilson verliest op kick, Carter verliest decider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.