O’Sullivan verliest, Brecel moeiteloos door naar Berlijn

Veel grote namen hebben zich niet weten te plaatsen voor de hoofdronde in Berlijn. Maar Luca Brecel heeft zich wel moeiteloos weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de German Masters in februari. Hij versloeg met 5-0 Jamie Jones om zich te plaatsen voor de laatste 32. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Brecel scoorde daarbij een 50-break en twee 70-breaks. Brecel komt in Berlijn  te staan tegenover Zhao Xintong, de enige amateur die zich heeft weten te plaatsen voor de hoofdronde.

Ronnie O’Sullivan heeft zich niet weten te plaatsen voor de hoofdronde. Won hij in de eerste ronde nog met 5-1 van Hamza Akbar, in de tweede ronde trof hij een zeer sterk spelende Stuart Carrington. O’Sullivan wist met een 126-, een 51- en een 64-break 2-1 voor te komen, waarna Carrington de leiding overnam naar 4-2 met een 72- en een 87-break.

The Rocket antwoordt nog met een 94-break, maar moet in het laatste frame zijn meerdere erkennen in zijn landgenoot. Carrington zal in de hoofdronde uitkomen tegen Mark King, die eerder zich via sterk snookerspel wist te plaatsen.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Naast O’Sullivan zijn er veel andere grote namen die niet naar Duitsland zullen afreizen. Eerder verloor Neil Robertson al in de eerste ronde, ook Joe Perry en Ding Junhui sneuvelden vandaag. Ding verloor met 5-3 van landgenoot Tian Pengfei. Joe Perry verloor met dezelfde cijfers van Rory McLeod.

Fergal O’Brien moest vooral een erg lange adem hebben, maar werd daarin wel beloond. In de eerste ronde won hij een marathonpartij tegen Hossein Vafei Ayouri, met 5-4 op de laatste zwarte bal. In de tweede ronde trof hij Peter Ebdon, wat altijd een lange partij beloofd. Ook deze keer bleek dit te kloppen, maar ook hier trok de Ier aan het langste eind, door de decider te winnen. O’Brien komt in het hoofdtoernooi nu uit tegen wereldkampioen Stuart Bingham, die met 5-4 heeft gewonnen van Anthony Hamilton.

Op Twitter is de discussie al weer losgebarsten over de “flat draw” en of dit de snookersport ten goede komt.

Alle uitslagen en het speelschema voor het hoofdtoernooi van de German Masters vind je hier.

Lees ook:Weinig succes in Mulheim
Lees ook:Brecel uitgeschakeld na sportieve call
Lees ook:Brecel net niet door
Lees ook:ET6: Brecel door, Selby naar huis
Lees ook:ET 6: Brecel plaatst zich voor finaledag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.