King op het nippertje door naar Berlijn

Mark King is via een miraculeuze ontsnapping door naar de hoofdronde van de German Masters. In de tweede ronde van het kwalificatietoernooi wist hij gisteren nipt te winnen met 5-4 van Anthony McGill. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

De Engelsman kwam 4-3 achter te staan en had in het achtste frame een snooker nodig met roze en zwart op tafel. King legde deze en wist de tafel leeg te spelen, waardoor hij de decider afdwong. In de decider bleef King aan de goede kant van de score, waardoor hij zich in de Tempodrom in Berlijn mag melden in februari.

Ook wereldkampioen Stuart Bingham mag zich in Berlijn melden, al ging dit ook niet zonder slag of stoot. Anthony Hamilton wist de volle 9 frames weerstand te bieden aan zijn landgenoot. Ook Bingham kwam 4-3 achter te staan, maar wist het 8e frame te stelen met een clearance 25 waardoor hij de decider afdwong. In de decider won Bingham met tactisch spel zijn plaats in de hoofdronde.

world champs 2013 - doherty-selt

Opvallende verliezer is Michael White. Hij verloor met 5-3 van het net herkozen bestuurslid van de WPBSA, Ken Doherty. Ondanks een 130-break van White in het openingsframe wist de Ier met de winst er vandoor te gaan, door breaks te scoren van 54, 79, 82 en 87.

Vanmiddag en vanavond worden de laatste wedstrijden gespeeld die bepalend zijn voor plaatsing voor de hoofdronde. Ook Luca BRecel en Ronnie O’Sullivan komen dan aan tafel. Bekijk hier alle komende wedstrijden en uitslagen.

Lees ook:Williams en Murphy op het nippertje naar 4e ronde UK Championship
Lees ook:Spannende middag in Berlijn
Lees ook:O’Sullivan verliest, Brecel moeiteloos door naar Berlijn
Lees ook:Ding naar halve finale CoC
Lees ook:Ding naar halve finale WGP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.