Brecel door, Robertson verliest op German Masters

Luca Brecel is door naar de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van de German Masters. Hij won vandaag met 5-2 van James Cahill. Neil Robertson heeft de eerste ronde niet overleefd, hij verloor van de Engelse amateur Ashley Hugill. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Brecel kwam met onder meer een 87-, een 59- en een 50-break 4-1 voor te staan, als Cahill via een respotted black het zesde frame weet te winnen. In het zevende frame maakt Brecel dan korte metten met de Engelsman. In de tweede kwalificatieronde komt de Belg uit tegen Jamie Jones uit Wales, die met 5-3 gewonnen had van Adam Duffy.

Neil Robertson zal niet af reizen naar het Tempodrom in Berlijn. Ondanks een 103-break, wist de Australiër geen potten te breken vandaag. De kersverse winnaar van het UK Championship verloor met 5-1 van de Engelse amateur Ashley Hugill.

Ook een andere top-16 speler, Ricky Walden, heeft de eerste ronde niet overleefd. Hij verloor met 5-3 van Alfie Burden, die op het Gibraltar Open nog de kwartfinale haalde.

Marco Fu is wel door, zij het op een wat bijzondere manier. Zijn tegenstander, Hammad Miah, kwam te laat aan tafel, waardoor Fu het eerste frame kado kreeg. Uiteindelijk won Fu de wedstrijd met 5-4, door een 50-break in de decider te maken. Maar ja, wat was er gebeurt als Miah wel op tijd was geweest…?

De eerste ronde is nog in volle gang, vanavond en morgen overdag worden de laatste wedstrijden hiervan gespeeld. Zaterdagavond en zondag worden de tweede ronde-partijen gespeeld. Voor een volledig overzicht klik je hier.

Lees ook:Jacobs uitgeschakeld op Q-school 1
Lees ook:Laatste wedstrijden Q-school 1 starten vanmorgen, Evans verliest
Lees ook:Snookort: Brecel wint, volgende wedstrijd nu live op Eurosport
Lees ook:Brecel vandaag in actie voor ticket naar Australië
Lees ook:Q-school: Campbell en Urschenbacher uitgeschakeld, Miah door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.