Favorieten nog in de race op European Masters

De publiekslievelingen en topfavorieten Mark Selby en Ronnie O’Sullivan zijn nog in de race om de eerste European Masters te winnen. Beide hebben zich weten te plaatsen voor de kwartfinale in Boekarest. 

© Monique Limbos

Mark Selby won overtuigend met 4-0 van Barry Hawkins. De wereldkampioen treft in de kwartfinale Alfie Burden die in een spannende partij Ricky Walden met 4-3 versloeg. In het beslissende frame produceerde Burden een 63-break.

Ronnie O’Sullivan trof gisteren Mark Allen. Allen ging sterk van start met een 121-break (de hoogste break tot nu toe van dit toernooi) en een 65-break in het tweede frame. De Noord-Ier verloor echter zijn positie en O’Sullivan maakte dankbaar gebruik van de kans om de tafel leeg te spelen. Met een 64-break wist hij op een paar punten het frame te winnen.

© Monique Limbos

In het derde frame miste Allen op 55 de zwarte bal van zijn spot, waarna The Rocket de tafel weer leeg speelde met een 60-break. Het vierde frame gaat dan (na een mooie safetybatlle op bruin) naar Allen op de laatste zwarte bal, maar frame vijf en zes weet O’Sullivan met een 77- en een 80-break naar zich te trekken.

O’Sullivan zegt zelf achteraf: “ik snapte niet dat ik 2-1 voorstond, terwijl Allen toch echt de betere speler was op dat moment.” Hij treft in de kwartfinale zijn landgenoot Mark Davis die met 4-3 won van Liang Wenbo. Davis scoorde een 107-break in de decider.

De derde kwartfinale gaat tussen John Higgins en Judd Trump, de laatste kwartfinale gaat tussen Neil Robertson en Anthony McGill.

Het beloven mooie wedstrijden te worden morgen! Vanaf 12.00 uur Nederlandse tijd is het live te volgen via Eurosport 1. Uiteraard kun je voor alle uitslagen en livescoring hier terecht.

Lees ook:O’Sullivan en Robertson uitgeschakeld op International Championship
Lees ook:WK: Prachtige comeback voor Hawkins brengt hem in de kwartfinale
Lees ook:Selby en Fu stormen kwartfinale in
Lees ook:O’Sullivan overklast Selby
Lees ook:WK: Bingham in kwartfinale, Robertson imponeert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.