IJzersterke Bingham geeft Allen geen kans

Het woordgevecht vooraf kende geen winnaar, maar de partij zélf tussen Stuart Bingham en Mark Allen leverde vanochtend één duidelijke triomfator op: Bingham.

De Engelsman kwam twee keer op achterstand (0-1 en 1-2) maar scoorde na het interval back-to-back centuries van 118 en 112 om er 4-2 van te maken.

Nadat Allen de partij nog even spannend leek te maken met een 66, rondde Bingham het karwei af met bijna weer een century, 96. Een terechte 5-3 dus.

Hun kwartfinale op het Australian Goldfields Open was op scherp gezet nadat bleek dat Allen en Bingham al sinds het UK Championship van vorig jaar in onmin leven.

Destijds verweet Allen de Engelsman dat deze geen bottle (lef) heeft. De kwestie werd aan de vooravond van hun confrontatie in Australië weer opgerakeld.

Allen zei gisteren dat hij Bingham graag naar huis wilde sturen, “daar waar hij hoort”. Bingham liet zich op zijn beurt ook weinig vleiend uit over de Noord-Ier.

Blijkbaar heeft de kwestie Bingham extra motivatie gegeven. Spelend op de manier waarop hij Allen versloeg, zou hij best het toernooi kunnen winnen.

Daarvoor zal hij in de halve finales eerst met Shaun Murphy moeten afrekenen.

Die won vanochtend in de andere kwartfinale met 5-3 van Matthew Selt, die de partij weliswaar verloor maar met 137 wel de hoogste toernooibreak tot nu toe scoorde.

Vanaf 11.30 uur spelen Mark Williams tegen Dominic Dale en Mark Selby tegen Ken Doherty om de twee resterende plekken in de halve finales.

Het speelschema en de livescoring vind je bij World Snooker.

Lees ook:Murphy vernedert Hendry op Wuxi Classic
Lees ook:Wuxi Classic: Trump struikelt over Milkins
Lees ook:Grand Final: Trump en Greene naar halve finales
Lees ook:China Open: Selby en Murphy naar halve finales
Lees ook:Walden onbedreigd naar Wuxi Classic-zege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.