China Open: Selby en Murphy naar halve finales

Mark Selby en Shaun Murphy hebben zich vanochtend als eerste spelers geplaatst voor de halve finales van het China Open, het laatste toernooi voor het WK.

Selby was oppermachtig tegen Mark Williams, 5-1. En Murphy riep de opmars van Jack Lisowski een halt toe: na een 2-4 achterstand won Murphy nog met 5-4.

De beide andere kwartfinales, Stephen Maguire tegen Stuart Bingham en Marcus Campbell tegen Neil Robertson, worden vanaf 12.30 uur gespeeld.

china open 2013 - murphy-lisowski

…Murphy gaat de decider tegen Lisowski winnen, 5-4…

Selby en Williams speelden voor het interval een gelijkopgaande partij. Cruciaal was het vierde frame, dat Selby Williams nog wist af te snoepen met een 64 clearance na een 1-54 achterstand. Zo werd het 3-1 voor de Engelsman in plaats van 2-2.

Na de hervatting domineerde Selby met onder meer een break van 72.

Lisowski kwam dicht in de buurt van zijn eerste halve finale op een groot rankingevent, maar liet tegen Murphy diverse kansen liggen om het karwei af te maken.

Murphy, die eerder in de partij een 137 scoorde, bleek kalm en wachtte zijn kansen in de decider af om op het juiste moment toe te slaan, 5-4.

Omdat ik gisteren het restant van de dag niet meer online was, nog even de twee opvallendste uitslagen uit de middagsessie van de achtste finales.

Marcus Campbell klopte Graeme Dott in Schots onderonsje met dramatische afloop, 5-4. Campbell stond met 3-4 achter toen hij een 93 scoorde om er een decider uit te slepen.

Die wist hij dankzij een half-century uiteindelijk met 58-43 te winnen.

En Neil Robertson won een break-festijn tegen Mark Allen met 5-1. Allen kwam op voorsprong met een 75, daarna scoorde Robertson breaks van 113, 138, 51 en 72.

[picture Shaun Murphy © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Gould en Stevens naar halve finales in Dublin
Lees ook:China Open: Robertson neemt voorschot op titel
Lees ook:Selby ontsnapt tegen Murphy en bereikt halve finales
Lees ook:China Open: Lu Ning schakelt Shaun Murphy uit
Lees ook:WK: Titelverdediger O’Sullivan overtuigt bij comeback

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.