WK: Titelverdediger O’Sullivan overtuigt bij comeback

Ronnie O’Sullivan lijkt zijn terugkeer in het snooker te gaan vieren met een eenvoudige zege op Marcus Campbell tijdens het Betfair wereldkampioenschap.

De titelverdediger, die het afgelopen seizoen slechts één enkele wedstrijd speelde, nam bij zijn comeback een 7-2 voorsprong en heeft vanavond nog slechts drie frames nodig.

Met breaks van 82, 62, 71, 85, 86 en 58 scoorde O’Sullivan er driftig op los. Hij kreeg echter ook hulp van Campbell, die vier frames op rij ondanks een ruime voorsprong verloor.

world champs 2013 - o'sullivan-campbell 1st session

…O’Sullivan is terug – en hoe. Hij leidt met 7-2 tegen Campbell…

Ricky Walden is zelfs nóg een stap dichter bij de tweede ronde: hij zette Michael Holt op een 8-1 achterstand, onder meer dankzij een break van 140, de hoogste tot nu toe.

In de middagsessie viel het met spanning tegemoet geziene debuut van Jack Lisowski een beetje tegen: de youngster maakte wel een flashy century, maar moest voor het grootste deel van de negen frames zijn meerdere erkennen in Barry Hawkins, 6-3.

Lisowski won het openingsframe met een 82, maar Hawkins leidde bij het interval met 3-1.

Na zijn break van 100 (3-2) moest Lisowski in de volgende drie frames toekijken en scoorde in totaal één punt. Op 6-2 wist hij echter het scrappy slotframe nog te pakken.

world champs 2013 - gould-murphy 1st session

…Gould verzuimt 3-0 te maken tegen Murphy en staat nu 4-5 achter…

In de andere middagpartij leek Shaun Murphy op een valse start tegen Martin Gould af te stevenen. Murphy stond met 0-2 achter en had al een snooker nodig in frame drie.

Die vond de wereldkampioen van 2005 warempel, waarna de partij kantelde. Murphy maakte gelijk met een 46 en kwam op voorsprong met een 112, 3-2.

De laatste vier frames werden weer broederlijk gedeeld, zodat Murphy morgen met een minieme 5-4 voorsprong aan het restant van de partij kan beginnen.

Vanavond spelen O’Sullivan en Campbell hun partij ten einde en komen op de andere tafel Mark Williams en Michael White in actie voor hun eerste sessie.

[pictures Ronnie O'Sullivan & Martin Gould © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK: Hawkins en Murphy overtuigend naar tweede ronde
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 2
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 16
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 17 (slot)
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.