WK: Perry zet O’Sullivan op achterstand

Joe Perry heeft het Ronnie O’Sullivan vanavond onverwacht moeilijk gemaakt in de openingssessie van hun tweede ronde op het WK snooker in Sheffield.

Perry leek niet onder de indruk van zijn opponent en nam zelfs een 4-1 voorsprong voordat O’Sullivan in zijn ritme kwam en er 4-3 van maakte.

Perry won weer het slotframe en neemt zodoende een verrassende 5-3 voorsprong mee naar de tweede sessie, die morgenmiddag wordt gespeeld.

world champs 2014 - perry-o'sullivan 1st session

…Perry bezorgt O’Sullivan meer kopzorgen dan de wereldkampioen lief is…

Perry won het openingsframe zonder dat O’Sullivan een bal potte, in het tweede frame was het precies andersom, 1-1. Met breaks van 57, 82 en 55 liep de sterk spelende Perry daarna uit naar een voorsprong van drie frames.

Het laatste van die drie frames gaf O’Sullivan al op bij een achterstand van 34 punten met de kleuren nog op tafel. Het leek desinteresse…

…maar O’Sullivan wilde liever met een break in zijn ritme komen in plaats van een taai gevecht om snookers aan te gaan. Die tactiek werkte.

Hij kwam op 2-4 met een break van 117 en op 3-4 met een 75. Perry reageerde sterk en won het sloframe met een 99 om op 5-3 te komen.

world champs 2014 - robertson-williams 2nd session

…Robertson op weg naar zijn vierde century tegen Williams, 10-2…

Terwijl O’Sullivan nog naar zijn vorm zocht, rondde Neil Robertson op de andere tafel in grootse stijl zijn eerste-rondepartij tegen Robbie Williams af.

Robertson begon al met een 7-2 voorsprong. Williams opende de slotsessie weliswaar met een 51, maar Robertson pakte het frame met een 61.

Daarna was er geen houden meer aan. De Australiër vlamde een 140 total clearance binnen (9-2) en voltooide de zege met nóg een century (102), 10-2.

Robertson scoorde in deze partij vier breaks van tenminste 100 punten, waarmee zijn totaal aantal centuries voor het seizoen op 97 komt. Nog drie dus…

[pictures Joe Perry & Neil Robertson © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:Finale Welsh open: Robertson – O’Sullivan
Lees ook:WK: Trump en Murphy goed van start in 2e ronde
Lees ook:Ronnie tegen Robbo in finale World Open
Lees ook:WK: Carter houdt kansen tegen Selby levend
Lees ook:Robertson vernedert Ding, Williams blijft koploper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.