Higgins tegen Robertson in finale Bulgarian Open

De finale van het Bulgarian Open – het eerste European Tour-event van het seizoen – gaat vanavond (aanvang 19 uur) in Sofia tussen John Higgins en Neil Robertson.

Higgins toonde andermaal zijn vechterskwaliteiten toen hij tegen wereldkampioen Ronnie O’Sullivan een 0-2 achterstand in een 4-2 zege omdraaide.

In de andere semifinale zorgde Robertson voor een nog indrukwekkender comeback: hij klopte WK-finalist Barry Hawkins na een 0-3 achterstand nog met 4-3.

euro tour 1 2013 - o'sullivan-williams

…O’Sullivan wint in Sofia wel van Williams maar niet van Higgins…

Higgins leek de eerstvolgende vlucht naar Schotland te kunnen nemen toen O’Sullivan na breaks van 56 en 55 op 0-2 stond en alles erop wees dat het zelfs 0-3 ging worden.

Bij het wegspelen van de kleuren had O’Sullivan echter pech toen na zijn pot met de rest op de laatste blauwe de speelbal zwart toucheerde, die vervolgens in een pocket rolde.

Higgins greep die onverwachte kans dankbaar aan en won het frame nog, 1-2 in plaats van 0-3. Dat was het startsein voor een klassieke Higgins-comeback. Met breaks van 93, 55 en 76 gaf de Schot O’Sullivan in het restant geen schijn van kans meer.

In de kwartfinales had Higgins ook al met 4-2 van Fergal O’Brien gewonnen, en was O’Sullivan maar weer eens (veel) te sterk gebleken voor Mark Williams, 4-0.

Robertson balanceerde net als Higgins op de rand van de uitschakeling toen Hawkins naar 0-3 uitliep met een hoogste break van 82. Een century van 106 voor de Australiër in het vierde frame was het begin van de ommekeer in deze partij.

Robertson maakte met onder meer een 77 gelijk en sloeg in de decider genadeloos toe met zijn tweede century van de wedstrijd, een 105 ditmaal.

De titelverdediger op het Bulgarian Open, Judd Trump, was gisteren in de derde ronde ondanks breaks van 96 en 90 al verrassend uitgeschakeld door David Gilbert, 2-4

[picture Ronnie O'Sullivan © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:PTC: O’Sullivan, Higgins in kwartfinales
Lees ook:Bulgarian Open krijgt verwachte finale
Lees ook:Rotterdam Open: Selby in finale tegen Williams
Lees ook:WK: Hawkins met eindsprint naar finale
Lees ook:PTC: Ursenbacher verlies bij debuut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.