Rotterdam Open: Selby in finale tegen Williams

De finale van het Rotterdam Open gaat vanavond (20.00 uur op Eurosport 2) tussen ‘s werelds No. 2 Mark Selby en oud-wereldkampioen Mark Williams.

Selby kwam in de halve finale tegen David Gilbert met 0-2 achter maar herstelde nog op tijd, 4-3. In de andere semifinale moest ook Williams een 0-2 achterstand inlopen.

Tegen de verrassende Gary Wilson kwam Williams met 0-2 en 1-3 achter, maar won toen drie frames op rij, inclusief half-century in de decider, om nog met 4-3 te winnen.

euro tour 2 2013 - gilbert-selby

…Gilbert komt in de semifinale met 2-0 maar verliest met 3-4 van Selby…

Wilson had eerder vandaag al Joe Swail (4-2) en Mark Davis (4-3) verslagen en leek ook tegen Williams op weg naar een verrassende zege.

Met een hoogste break van 58 kwam Wilson, die op het vorige European Tour-event in Sofia ook al Peter Ebdon en Mark King klopte, tot op één frame van de zege. Williams gaf niet op en trok de partij met breaks van 71 en 63 alsnog naar zich toe.

Selby beleefde een vergelijkbaar scenario tegen Gilbert.

euro tour 2 2013 - selby-gilbert

…Selby moet tot het uiterste gaan tegen Gilbert en wint met 4-3…

Selby won drie frames op rij om zijn aanvankelijke achterstand van 0-2 weg te poetsen, maar werd alsnog tot een decider gedwongen door Gilbert.

Na een rerack leek Selby, spelend met een zichbaar gezwollen wijsvinger aan zijn rechterhand, het belissende frame in zijn eerste beurt te winnen, maar had pech met een in-off op blauw. Bij zijn tweede kans was het wel raak – met een century.

Volgens CueTracker staan Selby en Williams op 7-7 in onderlinge resultaten. Laten we onbeduidende events als Premier en Championship League weg, dan is het… 4-4.

De finale staat onder leiding van referee Jan Verhaas, tevens initiatiefnemer van het Rotterdam Open, het eerste proftoernooi in Nederland sinds 1991.

[pictures David Gilbert & Mark Selby © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:China Open: Selby 8-1 voor tegen Wilson
Lees ook:Ronnie tegen Robbo in finale World Open
Lees ook:Weer ongelooflijke comeback voor Selby
Lees ook:Shanghai Masters: Primeur voor Holt en Xiao
Lees ook:De dag van de comebacks

4 reacties op “Rotterdam Open: Selby in finale tegen Williams

  1. David

    Iemand een idee waarom Selby plots een middelvinger ten tonele bracht? Heeft het iets te maken met de gemakkelijke bal die hij er naast potte?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Annet

    Dit kwam door een opmerking uit het publiek.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jaap van Santen

    Hallo alemaal ik heb ook genoten hoor dit wiekend maar ben wel beniewt wat die opmerking uit het publiek was heb je dat ook kunnen horen Annet?
    groetjes van japie

      /   Beantwoorden  / 
    1. Annet

      De tegenstander van Mark werd luidruchtig aangemoedigd, zoals ik het heb begrepen. Ik heb het zelf niet gehoord, was op dat moment niet in de zaal.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.