Bulgarian Open krijgt verwachte finale

Goh, wat een verrassing… Judd Trump en John Higgins hebben zich beiden geplaatst voor de eindstrijd (vanavond, 19.00 uur) van het Bulgarian Open.

Daarmee krijgt het European Tour-event in Sofia dezelfde finale als het Engelse PTC-toernooi in Gloucester afgelopen woensdag. Toen won Higgins met 4-2.

Het is voor het eerst sinds 1995 dat twee opeenvolgende Main Tour-events een identieke finale kennen: toen waren het Steve Davis en… John Higgins.

…Wenbo won van Murphy en Doherty, maar niet van Higgins…

Trump bereikte de finale vanmiddag dankzij een zwaar bevochten 4-2 zege op Mark Davis, die met breaks van 64 en 118 een 2-0 achterstand wegwerkte.

Trump won daarna de frames vijf en zes met een aantal kleinere breaks.

Ook Higgins zag zijn 2-0 voorsprong verloren gaan toen Neil Robertson breaks van 61 en 104 liet aantekenen. Higgins maakte een 71 om weer op voorsprong te komen en pakte ook frame zes nog – en dus de partij met 4-2 – na een 0-55 achterstand.

In de kwartfinales hadden de beide toernooifavorieten een makkie: Trump tegen Andrew Higginson en Higgins tegen Rory McLeod eindigden beide in 4-0.

Het wordt vanavond de vierde eindstrijd in 18 maanden tussen Trump en Higgins, die de drie voorgaande finales – inclusief die van het WK in 2011 – in zijn voordeel besliste.

De uitslagen van het Bulgarian Open vind je hier bij Snooker.org.

[picture Liang Wenbo © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Higgins tegen Robertson in finale Bulgarian Open
Lees ook:Higgins houdt O’Sullivan opnieuw uit finale
Lees ook:Trump zet Hendry te kijk in Premier League
Lees ook:PTC: O’Sullivan, Higgins in kwartfinales
Lees ook:Shanghai Masters: Trump in topvorm naar finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.