Shanghai Masters: Dott laat Trump wankelen

Drie ex-wereldkampioenen en een speler die het vast nog een keer zal worden, staan morgen in de halve finales van de Bank of Communications Shanghai Masters.

Shaun Murphy, John Higgins, Mark Williams en Judd Trump haalden de laatste vier.

Trump werd daarbij danig op de proef gesteld door Graeme Dott. Het Schotse bijtertje vocht zich knap terug van 4-1 achter tot 4-4, maar kwam uiteindelijk te kort.

…Dott komt tegen Trump van 1-4 terug tot 4-4, maar verliest met 4-5…

In de decider besliste Trump het duel bij zijn tweede kans met een century van 101.

Daarvoor had Dott vanuit schijnbaar verloren positie met een alles-of-niets-spelletje nog drie frames op rij weten te winnen. In het slotframe ging die tactiek niet meer op.

Trump speelt morgen tegen Williams, die ook al het maximale aantal frames speelde. Tegen Joe Perry stond Williams met 2-3 achter maar won met 5-4.

Perry had met een 131 de stand op 4-4 gebracht. In het slotframe scoorde Williams een 75.

Higgins komt steeds beter in vorm, wat de winnaar van 2010, Ali Carter, vandaag moest ondervinden. Dankzij breaks van 103, 69 en 57 leidde de Schot bij het interval al met 3-1.

Het werd ook 4-1, waarna Higgins het zesde frame nog verloor ondanks een break van 60. Carter won ook het zevende frame, Higgins weer het achtste – en dus de partij, 5-3.

Murphy maakte de meeste indruk. Tegen Stuart Bingham liep hij vlot uit naar 4-0 met diverse half-centuries. Bingham won een scrappy vijfde frame, maar met een 89 – de hoogste break van de partij – haalde Murphy de afgetekende zege binnen.

De halve finales worden zaterdag gespeeld: Williams tegen Trump vanaf 8.00 (live op Eurosport vanaf 8.30 uur) en Murphy tegen Higgins vanaf 14.30 uur.

[picture Graeme Dott © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:German Masters: Trump, Murphy, Lee naar laatste 8
Lees ook:Shanghai Masters: Trump, Murphy ook in kwartfinales
Lees ook:Masters: Graeme Dott completteert kwartfinales
Lees ook:PTC Antwerp met Higgins-Carter en Dott-Allen
Lees ook:PL: Murphy steelt punt tegen Bingham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.