PTC Antwerp met Higgins-Carter en Dott-Allen

De zestien spelers die zondag gaan strijden om de titel op PTC Antwerp zijn bekend.

In de achtste finales (vanaf 10.00 uur) lijken John Higgins tegen Ali Carter en Graeme Dott tegen Mark Allen op papier de meest aansprekende partijen.

De winnaar van vorig jaar, Judd Trump, is er niet meer bij. Hij verloor vanmiddag van Jack Lisowski, die zich vervolgens ook voor de slotdag wist te plaatsen.

…In de laatste partij van de dag verliest Williams van Dott, 2-4…

Lisowski deed dat door binnen 40 minuten met 4-0 te winnen van Matthew Selt. In de achtste finales staat Lisowski tegenover Joe Perry.

Dott bereikte de laatste 16 door met 4-2 te winnen van Mark Williams, die – afgaande op de livestream - een niet heel erg teleurgestelde indruk maakte na zijn nederlaag.

Higgins en Carter plaatsten zich gisteren al. Zij spelen morgenochtend op de tv-tafel.

…Brecel verliest in de tweede ronde van Bingham. Het wordt 1-4…

Voor Luca Brecel zat zijn thuistoernooi er na twee wedstrijden op. Hij won met 4-2 van amateur Oliver Brown maar ging daarna met 1-4 onderuit tegen Stuart Bingham.

In die partij maakte Bingham een 142, de hoogste break van het toernooi tot nu toe.

Verrassend tot slot was het optreden van de jonge amateur Christopher Keogan, die in de eerste ronde de als tweede geplaatste Martin Gould met 4-3 wist te verslaan.

Alle uitslagen, ook van de vele Belgische en Nederlandse amateurs die meespeelden, vind je hier op het onvolprezen Snooker.org.