PTC: Brecel verslaat oud-wereldkampioen Dott

Luca Brecel is het Players Tour Championship-toernooi in Gloucester begonnen met een verdiende 4-2 zege op Graeme Dott, de wereldkampioen van 2006.

In de volgende ronde speelt Brecel vanavond tegen hoogstwaarschijnlijk Ken Doherty. De Ier staat op dit moment tegen Joe Swail met 3-0 voor.

Brecel opende tegen Dott met een century van 110 en won het tweede frame mede dankzij een uitgekiende snooker achter geel die Dott veel strafpunten kostte.

…Brecel gaat ook het tweede frame tegen Dott winnen…

De Schot kwam terug in de partij met een break van 91. En nadat Brecel op 3-1 was gekomen, scoorde Dott een 90 om er 3-2 van te maken.

In het zesde frame van de tot dan prima partij begonnen beide spelers ballen te missen. Dott kwam met 32-0 voor, maar mede dankzij een break van 53 kwam Brecel op 61-33.

Met alleen de kleuren op tafel had Dott een snooker nodig. Hij potte geel, maar toen Brecel even later groen in een middenpocket flukete, was de partij beslist.

Verder wist Jimmy White een 1-3 achterstand tegen Tony Drago nog in een 4-3 zege om te buigen. Eerder had Steve Davis al een 0-2 achterstand tegen Zhang Anda rechtgezet, 4-2.

En Mark Davis, die onlangs nog de halve finales haalde op zowel de Wuxi Classic als het Australian Open, liet zich verrassen door de Engelse amateur Allan Taylor, 2-4.

Voor uitslagen en programma kijk je bij World Snooker. De volgende partij van Brecel begint niet vóór 20 uur Nederlandse tijd.

[picture Luca Brecel © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK-kwalificatie: Brecel 2 zeges verwijderd van WK
Lees ook:China Open: Brecel loopt kwartfinales mis
Lees ook:WK: Murphy worstelt zich voorbij Dott
Lees ook:Brecel stoot door naar halve finales German Masters
Lees ook:Brecel op karakter voorbij Holt, 10-9

Eén reactie op “PTC: Brecel verslaat oud-wereldkampioen Dott

  1. Eric Willemsen

    Luca Brecel wint ook van Ken Doherty, 4-3!
    Kwam 1-0 voor, daarna 1-2 achter, scoorde breaks van 84 en 99 om weer 3-2 voor te komen, maar Doherty maakte met een 61 gelijk. Spannende decider tot slot.
    Brecel speelt vanavond (wordt dus vannacht) nog tegen Joe Perry.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.