Brecel op karakter voorbij Holt, 10-9

Luca Brecel is nog één zege verwijderd van de Crucible! De Vlaming won vanavond op karakter van Michael Holt in de voorlaatste kwalificatieronde.

Het werd 10-9 na een bloedstollend gevecht. Brecel speelt nu zaterdag en zondag tegen Mark King. De winnaar doet mee aan het Betfred.com wereldkampioenschap.

Met zijn 17 jaar kan Brecel de jongste speler aller tijden worden op een WK. Zelfs Steve Davis, Stephen Hendry of Ronnie O’Sullivan waren bij hun WK-debuut al ouder.

…Brecel lijkt op 7-5 te gaan komen maar verliest dit frame nog aan Holt…

Brecel behaalde de zege op Holt op karakter. De Vlaming stond in de hele partij slechts één keer achter (op 6-7), maar moest tot het uiterste gaan om de zege binnen te halen.

Holt poetste vanmiddag meteen zijn 5-4 achterstand van gisteren weg en leek ook op 5-6 te komen, maar Brecel wist dat frame mede dankzij een fluke nog te winnen.

Cruciaal leek frame twaalf te worden. Nadat Brecel dus eerst met een gelukje frame elf had afgesnoept van Holt, kreeg de Vlaming een uitstekende kans op 7-5.

Hij speelde een knappe break, noodgedwongen met veel lage kleuren, en verliet de tafel met 44 punten voorsprong en 43 punten op tafel.

Holt legde weliswaar geen snooker, maar bij een safety ging Brecel even later in-off in een middenpocket, waarna Holt het frame met een 41 clearance alnog pakte, 6-6.

De Engelsman kwam daarna voor de eerste – en naar later bleek: enige – keer in de partij op voorsprong (7-6), maar Brecel imponeerde toen met drie gewonnen frames op rij.

Op 9-8 kwam Brecel met dertig punten vóór en had hij het karwei al kunnen afmaken, ware het niet dat een geflukete snooker van de Engelsman hem te veel strafpunten kostte.

In de decider liep Brecel via 13-0 en 28-1 geleidelijk uit naar 50-6. Toen de Vlaming vervolgens een gelukspot op de laatste gele had, was het pleit beslecht.

Brecel heeft nu een dag pauze (de tafels in het EISS krijgen een nieuwe laken) en kan zich dus rustig voorbereiden op de belangrijkste partij uit zijn nog jonge profloopbaan.

[picture Luca Brecel © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:LUCA BRECEL (15) EUROPEES KAMPIOEN SNOOKER!
Lees ook:Luca Brecel snelt voorbij Jimmy Robertson
Lees ook:WK-kwalificatie: Brecel 2 zeges verwijderd van WK
Lees ook:“Vandaag zou ik van Brecel winnen”, zegt Holt
Lees ook:“Ik wilde al naar huis … maar ik ben een vechter”

13 reacties op “Brecel op karakter voorbij Holt, 10-9

  1. Martijn

    Niks te vermelden over de gang van zaken bij deze miss situatie?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Het slotgedeelte van de partij heb ik zelf niet kunnen zien. Ik begreep dat Holt bij 8-9 en 35-38 achter uit een lastige snooker kwam en daarbij een nog lastiger snooker flukete, waarna Brecel zes pogingen nodig had om daar uit te komen en dat frame toch nog verloor. Ik neem aan dat je die situatie bedoelt, Martijn?

        /   Beantwoorden  / 
    2. Eric Willemsen

      Haha, ik zie nu dat Holt zelf allerlei tweets, waarin hij wordt afgezeken over die situatie, aan het re-tweeten is. Men vindt het onsportief dat hij zo vaak de ballen liet terugleggen na zijn geflukete snooker maar zich schijnbaar erg opwond toen Brecel een fluke had. Zoals gezegd: ik heb dat gedeelte helaas niet “live” kunnen zien.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    De ref legde de situatie na elke miss moeilijker neer voor Brecel die duidelijk te jong en onervaren was om daar tegenin te gaan al was wel duidelijk dat hij het er niet mee eens was. Holt lijkt daarbij dan ook nog eens druk op de ketel te zetten en die ref, tja, met pensioen lijkt mij.
    Holt vond ik niet erg sportief in deze match. Luca stoïcijns en haast nooit een verontschuldiging na een fluke (en het waren er nogal wat), maar ja, dat doet Steve Davis ook niet, dus dat is acceptabel.

    Groot respect voor Luca. Koele kikker hoor.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      OK, dat van de ref die de ballen niet goed teruglegt, wist ik niet. Als dat zo is, vind ik dat schandelijk. Eens te meer petje af voor Brecel dan.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Eric Willemsen

    En dit is wat Holt net op Twitter schreef:
    “Felt the balls ran against me but GL to Luca. Seems a nice kid.”
    En dit:
    “Got some abuse for taking 30 points in misses. Only took them cuz he was playing the wrong shot. When he did play the right shot he hit it!! Any pro would’ve took them. #clulesspeople”

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Thanks! Jammer dat je hier het begin niet ziet.
      Referee Pete Williamson mag inderdaad met pensioen. Maakte knullige indruk bij het terugleggen van de ballen en had ook geen flauw idee dat blauw niet op zijn spot hoorde te liggen (op circa 4 min in de video). Anderzijds had hij Brecel ook kunnen (moeten) bestraffen toen die ineens een rode bal uit een pocket tevoorschijn haalde en het gat tussen de zwarte bal en de band ging meten. ;-)

        /   Beantwoorden  / 
  4. Kevin VH

    Inderdaad deze ref staat erom bekend en heeft dit vroeger nog al gedaan bij buitenlanders die tegen uk spelers spelen zelf gezien. Ikzelf heb dit ook meegemaakt in de qualifiers.Ik snap niet dat die nog mag refereren op dit niveau. Wat Holt betreft die heeft eens nood om zijn eigen wedstrijd goed te herbekijken en vaststellen hij er al eerder uit had moeten liggen……..

      /   Beantwoorden  / 
  5. kerkie

    heb bijna hele partij gezien en holt had ongeveer net zo veel pech en geluk als luca…..wat een gelul van die holt is dat met zijn run of the balls en ik vond hem erg onsportief bij het terugleggen van de ballen bij de snookersituatie, het was duidelijk dat het elke keer in zijn voordeel werkte en dat de scheids idd beïnvloed werd door zijn commentaar. Ik ben zo blij dat luca heeft gewonnen, kon holt op een gegeven moment echt niet meer uitstaan!!! NU nog 1 match en luca schrijft historie, geef hem een goede kans tegen king als hij net zo cool blijft als tegen holt, king kan ook gaan choken als het spannend wordt en spannend gaat het worden!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Martijn

    Ik vind echter de discussie die gaande is over dat Holt de ballen steeds terug laat leggen na een fluke snooker erg suf.
    In de eerste plaats is het niet echt een fluke snooker. Je kon aan zien komen dat het zo zou komen te liggen als hij op de juiste manier uit de snooker zou komen
    In de tweede plaats zijn het profs en moet je de kansen die je krijgt zoveel mogelijk uitnutten. Net als na een fluke, dus ook na een ruling van de ref.
    In de derde plaats heeft Holt gewoon gelijk dat Luca’s eerdere pogingen simpelweg niet de juiste waren. De laatste was de goede en die heeft hij maar 1 keer geprobeerd.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Jasha

    Inderdaad onprofessioneel van Williamson, als er zo’n ja-nee discussie tussen de spelers ontstaat zou hij die moeten beeindigen en evt met hulp van de marker de ballen zélf zo goed mogelijk terugleggen. Onsportief van Holt ook, ook al snap ik wel dat hij de miss de hele tijd nam in dat stadium van de wedstrijd. Goed gedaan Luca in ieder geval

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.