147 alarm: Hendry doet het wéér in de Crucible

Het Betfred.com wereldkampioenschap snooker is vandaag met een mokerslag begonnen: Stephen Hendry scoorde de 11e maximumbreak van zijn loopbaan.

De Schot speelde een briljante sessie tegen Stuart Bingham. De 147 was slechts één van de hoogtepunten op weg naar een 8-1 voorsprong voor Hendry, die het WK in de jaren ’90 zeven keer won.

Hendry scoorde eerder al in 1995 (tegen Jimmy White) en in 2009 (tegen Shaun Murphy) een 147 tijdens het wereldkampioenschap.

Met zijn 11e maximum staat hij nu weer op gelijke hoogte met Ronnie O’Sullivan, die toevallig ook drie van zijn 11 maximums scoorde tijdens het WK.

Hendry’s maximum is de 88e uit de geschiedenis van het profsnooker en al de 11e van dit seizoen. Vorige week scoorde Robert Milkins in de WK-voorrondes ook al een 147.

Dat Hendry zo voortreffelijk speelt is opmerkelijk. Dit seizoen duikelde hij uit de top-16 en zijn voorbereiding op het WK leek met een zakenreis naar China niet optimaal.

Behalve Hendry nam ook Neil Robertson alvast een voorschot op de tweede ronde. De Australiër leidt tegen Ken Doherty met liefst 7-2. Het stond op een gegeven moment 4-2 maar Robertson beëindigde de sessie met drie centuries achter elkaar.

Beide partijen worden morgen afgerond. Verder neemt ook qualifier David Gilbert een 6-3 voorsprong op Martin Gould mee naar zondag.

John Higgins tot slot probeert vanavond zijn 5-4 voorsprong uit de ochtendsessie tegen Liang Wenbo om te zetten in een overwinning. Ook Mark Allen speelt vanavond – de eerste sessie van zijn partij tegen een andere Chinees, debutant Cao Yupeng.

Lees ook:WK opnieuw zonder Jimmy White
Lees ook:WK: Hendry en Robertson zonder problemen door
Lees ook:WK-finale: Dott zet Robertson op 5-3 achterstand
Lees ook:147 alarm! Thanawat maakt maximum in eerste profseizoen
Lees ook:WK: Robertson en Murphy op kleine voorsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.