WK opnieuw zonder Jimmy White

Dat hij nooit wereldkampioen zal worden, dat geloven ook de meest verstokte Whirlwind-fans nu wel. Maar zien we Jimmy White überhaupt nog op een WK?

De Engelsman, die volgende maand 50 wordt, verloor vanavond in Sheffield met 8-10 van Liu Chuang in de voorlaatste kwalificatieronde voor het wereldkampioenschap.

Het is al voor het zesde seizoen op rij dat White, die in de jaren ’80 en ’90 zes keer de finale haalde en verloor, zich niet voor het WK heeft weten te plaatsen.

…Opnieuw is het Chuang die Whites weg naar de het WK verspert…

Ook afgelopen seizoen struikelde White in de WK-kwalificatie over Chuang. Toen verloor hij na een 8-6 voorsprong nog met 9-10 van de Chinees.

White kwam vanochtend in de eerste sessie al met 0-3 en 2-4 achter, maar wist de schade toen tot 4-5 te beperken. Vanavond kwam hij zelfs even op voorsprong, 7-6.

Toch was Liu de degelijker speler die op beslissende momenten ook de run mee had. De Chinees speelt zaterdag tegen Jamie Cope voor een plek op de WK-eindronde.

Na Steve Davis, die van Ben Woollaston verloor, zal dus nóg een legende van het snooker ontbreken in de Crucible. Benieuwd of Stephen Hendry het dit weekend wél haalt.

Verder beëindigde Joe Jogia de reeks overwinningen van Igor Figueiredo (10-7), liet Nigel Bond zich met 7-10 verrassen door Cao Yupeng, en verspeelde Rory McLeod tegen Peter Lines zijn kans op een tweede WK-deelname op rij, 5-10.

Voor uitslagen en speelschema kijk je bij World Snooker.

[picture Liu Chuang © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Hendry en White wel, Davis niet naar China Open
Lees ook:WK-kwalificatie: Debutanten Jones en Yupeng naar Crucible
Lees ook:Jimmy White mist WK na kansloze nederlaag
Lees ook:White houdt schade beperkt tegen Chuang
Lees ook:147 alarm: Hendry doet het wéér in de Crucible

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.