Jimmy White mist WK na kansloze nederlaag

Na twee vlotte zeges eerder deze week begon het legioen Jimmy White-fans zowaar serieus te hopen op een optreden van zijn held op het komende WK.

Die hoop werd vandaag echter door Robert Milkins, nota bene een collega van White bij hetzelfde managementbureau On Q Promotions, hardhandig de grond in geboord.

Milkins nam in de loop van de eerste sessie al een 6-2 voorsprong en legde daarmee de basis voor zijn ruime overwinning, die hij vanavond op 10-5 afrondde.

world champs 2013 - white-milkins

…White probeert het wel maar is kansloos tegen Milkins, 5-10…

Daardoor moet White, die in de jaren ’80 en ’90 liefst zes WK-finales speelde én verloor, al voor het zevende seizoen op rij verstek laten gaan bij het dit weekend beginnende WK.

De vraag rijst of we White überhaupt nog een keer terugzien in de Crucible.

Overigens, zijn opponent van vandaag had het WK zelfs al sinds 2006 voor de tv moeten volgen. Ludiek feit: het laatste frame dat Milkins bij zijn laatste optreden in 2005 speelde was een 147 maximumbreak van zijn opponent Mark Williams.

De zege van Milkins was verdiend. Hij verloor even zijn zelfbeheersing toen hij in de beginfase een 2-0 voorsprong verspeelde. Maar toen White verzuimde om door te drukken, had Milkins de partij weer snel onder controle – en dat bleef zo tot het eind.

world champs 2013 - milkins-white

…Milkins bouwt weer eens aan een break, White moet toekijken…

Na de 6-3 van de ochtendsessie had White vanavond al een klein mirakel nodig om het WK nog te halen. Uit 6-3 werd 7-4, uit 7-4 zelfs 9-4.

Daarmee was het pleit beslecht. White pakte nog een frame en stond in het volgende – na zijn hoogste break van de partij – met 66-0 vóór, maar verloor dat nog.

Daarmee is het verhaal van White verteld: wie in een best-of-19 match niet verder komt dan één enkele break van meer dan 50 punten, is gewoon niet goed genoeg voor het WK.

Morgenochtend kijken we op snooker.blog.nl naar de resterende kwalificatieduels.

[pictures Jimmy White & Robert Milkins © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK: Ronnie O’Sullivan blijft op titelkoers
Lees ook:World Open: Milkins stunt tegen Higgins
Lees ook:WK: Judd Trump onderstreept favorietenrol
Lees ook:Pardon? Legendarische quotes uit de snookerwereld (afl. 2)
Lees ook:UK Ch’ship: Robertson en O’Sullivan overtuigend door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.