WK: Judd Trump onderstreept favorietenrol

Na een aantal mindere maanden is voormalig nummer 1 Judd Trump op het juiste moment weer in topvorm gekomen: op het Betfair wereldkampioenschap.

Trump maakte in de eerste ronde tegen Dominic Dale al een gedreven indruk. Vanmiddag speelde hij een formidabel tweede deel van zijn openingssessie tegen Marco Fu.

Op 2-2 liep Trump met breaks van 127, 61, 112 en 42 uit naar 6-2. Eerder in de partij had de Engelsman ook al een 109 laten aantekenen. De partij wordt zaterdag voortgezet.

world champs 2013 - trump-fu 1st session

…Trump pot zwart, waarbij de speelbal zo’n 40 cm omhoog vliegt…

In deze vorm is Trump een grote kanshebber op de WK-titel. Twee jaar geleden bereikte hij al eens de finale, maar moest daarin zijn meerdere erkennen in John Higgins.

De eerste speler die de kwartfinales bereikt, is Michael White. Na zijn 7-1 voorsprong op Dechawat Poomjaeng liep White vandaag al uit naar 13-3. Daardoor hoeft de derde sessie, die gepland stond voor zaterdagochtend, niet eens meer gespeeld te worden.

Zodoende beleeft White een geweldig Crucible-debuut. En met Ricky Walden of Robert Milkins als volgende opponent, heeft de Welshman zelfs volop kans op méér.

world champs 2013 - white-poomjaeng 2nd session

…White verslaat Poomjaeng al in de tweede sessie, 13-3…

Graeme Dott speelde een sterke tweede sessie tegen Shaun Murphy en wist zijn 2-6 achterstand van donderdag zelfs volledig uit te wissen, 8-8.

Toch begon de partij vanochtend niet naar wens voor de Schot: hij voelde herhaaldelijk statische schokken. In het interval werd daarom de vloer vochtig gemaakt.

Murphy bleef ver verwijderd van zijn vorm van donderdag en kreeg geen grip op de partij.

Dott won vijf van de eerste zes frames en won ook het slotframe van de sessie. De partij wordt vanavond afgerond. Er worden nog maximaal negen frames gespeeld.

world champs 2013 - hawkins-selby 1st session

…Hawkins houdt de schade tegen Selby beperkt, 3-5…

Barry Hawkins kwam twee keer op voorsprong tegen Mark Selby (1-0 en 2-1) maar zal vanavond de tweede sessie toch met een 3-5 achterstand beginnen.

Selby, op zoek naar de Triple Crown dit seizoen, scoorde breaks van 98 en 103 om op 2-2 te komen. Hawkins had later nog een break van 89 om zijn derde frame te winnen.

Vorig jaar speelden Selby en Hawkins ook tegen elkaar op het WK, in de eerste ronde. De van een nekblessure herstellende Selby verloor toen kansloos met 3-10.

[pictues Judd Trump, Graeme Dott, Barry Hawkins © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK: Mark Selby als eerste naar kwartfinales
Lees ook:WK: O’Sullivan al bijna in finale, maar tegen wie?
Lees ook:China Open: Trump zet Selby op 5-3 achterstand
Lees ook:WK: Bingham en Trump nog steeds in evenwicht
Lees ook:WK: Hawkins achterhaalt Walden na comeback, 12-12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.