World Open: Williams verslikt zich in King

Met een 1-5 nederlaag tegen Mark King heeft Mark Williams vanochtend al in de eerste ronde afscheid moeten nemen van het Haikou World Open.

Zonder de prestatie van King te onderschatten, was duidelijk dat Williams niet in grootse vorm verkeerde en hij lange tijd ook niet echt in een zege geïnteresseerd leek.

Williams, spelend met een handschoen vanwege de hoge luchtvochtigheid, maakte vooral in het eerste deel van de partij veel shots zonder zich daarvoor de tijd te willen nemen.

…Williams – met handschoen – verliest kansloos van King, 1-5…

De speelbal lag soms nauwelijks stil of de gehaaste Welshman stond al voorovergebogen klaar om te stoten. Het leidde vooral tot veel onzuivere safety-shots.

Pas nadat Williams, die in twaalf partijen nu al zes keer van King heeft verloren, het vierde frame wist te winnen (1-3) leek hij beter bij de les.

Maar King, die Williams ook tijdens hun laatste ontmoeting op het China Open drie jaar geleden versloeg, deed gewoon wat hij moest doen en greep zijn kansen.

King speelt morgenmiddag in de tweede ronde tegen Tom Ford.

In de vroege ochtenduren (Nederlandse tijd) leek zich een nieuwe wildcard-sensatie af te tekenen toen Lu Ning brutaal een 2-0 voorsprong nam tegen Mark Selby.

De nummer 1 van de wereld kwam, onder meer met een century van 108, terug tot 2-2, maar raakte meteen na het interval opnieuw op achterstand.

Met het winnen van drie frames op rij wist Selby echter te voorkomen dat Lu de stunt van Jin Long, die gisteren Ding Junhui uitschakelde, kon herhalen. Het werd 5-3 voor Selby.

…Lu komt 2-0 en 3-2 voor tegen Selby maar verliest de partij met 3-5…

Mark Allen won eenvoudig van Jimmy Robertson met 5-1, maat twitterde in het interval van zijn partij dat hij het allemaal maar niets vindt in China: “Journey nightmare, people ignorant, place stinks, arena rubbish, table poor, food horrendous”.

Allen komt in de topper van de tweede ronde uit tegen Judd Trump in wat een herhaling wordt van hun finale van het UK Championship afgelopen december. Toen won Trump.

Tot slot verraste Joe Perry vanochtend met een 5-4 zege op Matthew Stevens.

Vanmiddag vanaf 12.30 uur wordt de eerste ronde van het World Open voltooid. Daarbij zullen veel ogen zijn gericht op Neil Robertson tegen Stephen Hendry.

De beide oud-wereldkampioenen kwamen elkaar ook in de eerste ronde van het Welsh Open eerder deze maand tegen en toen won Hendry verrassend met 5-1.

[pictures Mark Williams & Lu Ning © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Williams, Robertson completteren laatste 4 in Shanghai
Lees ook:Rotterdam Open: Selby in finale tegen Williams
Lees ook:World Open: Selby en Allen hebben haast
Lees ook:World Open: Allen stuurt Trump naar huis
Lees ook:Brecel: “Niet mijn beste partij maar ik ben heel blij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.