World Open: Allen stuurt Trump naar huis

Dankzij een geweldige comeback na een 0-3 achterstand heeft Mark Allen vanochtend de Haikou World Open-droom van Judd Trump verstoord.

Allen won uiteindelijk met 5-4 en nam zo enigszins revanche voor de finale van het UK Championship in december, toen Trump als winnaar uit de bus kwam.

Na zijn snelle achterstand leek Allen geen bal te kunnen missen en trok de partij mede dankzij drie centuries nog naar zich toe. Ook Trump had een break van 104.

…Allen bezig aan zijn comeback na een 0-3 achterstand tegen Trump…

Allen won vier frames op rij voordat Trump er 4-4 van maakte. In de decider vergooide de Engelsman echter zijn eigen kansen door een kansloze plant te proberen.

De ballen lagen niet in een rechte lijn en er zat minstens 30 centimeter tussen. Trump stootte zo hard, dat hij geen idee had wat er zou blijven liggen voor Allen.

Dat bleek een heleboel, want de Noord-Ier kon de partij meteen uitmaken met een break van 100 punten. Allen speelt in de kwartfinales tegen Tom Ford of Mark King.

…Holt komt 2-1 en 3-2 voor maar moet de zege aan Selby laten, 3-5…

Mark Selby had de nodige moeite met Michael Holt, maar de nummer 1 van de wereld plaatste zich wel voor de kwartfinales met een 5-3 zege.

Holt kwam twee keer op voorsprong – 2-1 en 3-2 – maar moest Selby, die net als Mark Williams gisteren met een handschoen speelde, daarna laten gaan.

Op Selby wacht de winnaar van de partij tussen Shaun Murphy en Joe Perry. Daar staat het op dit moment 4-3 voor Murphy. Dat is ook de score bij Ford tegen King.

[pictures Mark Allen & Michael Holt © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Shanghai Masters: Trump, Murphy ook in kwartfinales
Lees ook:The Masters: King schakelt titelverdediger Selby uit
Lees ook:Williams en Trump met anderhalf been in halve finales
Lees ook:Shanghai Masters: Selby en Ding na deciders door
Lees ook:Mark Allen, kampioen van de comeback

Eén reactie op “World Open: Allen stuurt Trump naar huis

  1. Eric Willemsen

    Ook Murphy (5-3 tegen Perry) en King (5-4 tegen Ford) zijn door.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.