China Open: Steve Davis’ geduld op proef gesteld

Arme Steve Davis. Moest tot vannacht 1 uur bikkelen om Rod Lawler, een van de twee langzaamste spelers van de Main Tour, met 5-4 te verslaan.

En vanochtend om 11 uur moet Davis weer paraat staan voor zijn volgende partij tegen… Rory McLeod, uitgerekend de andere van die twee langzaamste spelers!

In de partij tegen McLeod gaat het om een startbewijs voor het China Open. Als Davis opnieuw geduldig blijft en wint, zal hij die lijdensweg graag op de koop toe nemen.

…De traag spelende Lawler vliegt eruit tegen Davis, 4-5…

Lawler had in de beginfase van de partij een shot time van 43 seconden per stoot, later ging hij iets sneller speler en kwam uiteindelijk uit op een gemiddelde van 39 seconden.

Dat kun je ongeveer zo zien: als hij in een break zit, maakt hij elke 20 seconden een stoot. Maar als hij verdedigt, denkt hij daar minstens een minuut over na.

Een vergelijkbare partij wacht Davis vandaag dus weer. Overigens een vreemde planning in het speelschema, dat iemand die gisteravond moest aantreden, vanochtend weer meteen in de allereerste van de in totaal drie sessies aan de bak moet.

Ter vergelijking: Li Yan speelde gistermiddag al zijn voorlaatste partij, en hoeft pas vanavond weer aan te treden. Daar is geen logische verklaring voor te bedenken.

Behalve Davis spelen onder anderen ook Jimmy White (tegen Andrw Higginson), Dominic Dale (Jack Lisowski) en Stephen Hendry (Yu Delu) voor een plaats op het China Open.

Het volledige speelschema zie je bij World Snooker, dat van elke sessie ook twee partijen in livestream laat zien op zijn internetkanaal Liveworldsnooker.tv.

[picture Rod Lawler © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Shot clock-waanzin bereikt nieuw dieptepunt
Lees ook:China Open: Lisowski wéér te sterk voor Trump
Lees ook:PTC Grand Finals: Fu houdt Carter uit kwartfinales
Lees ook:Higgins treft Williams op nieuw Shoot-Out-toernooi
Lees ook:Drie debutanten bereiken WK snooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.