Trump op 5-3 tegen Allen na eerste sessie UK finale

Judd Trump begint om 21.00 uur (NL tijd) met een 5-3 voorsprong op Mark Allen aan de beslissende sessie van de finale van het William Hill UK Championship in York.

De Engelsman keek na een matige start nog tegen een 1-3 achterstand aan, maar begon daarna aanmerkelijk beter te spelen en won met aantrekkelijk spel vier frames op rij.

Trump heeft vanavond nog vijf frames nodig om de titel te pakken.

…Trump mist deze rode bal maar neemt later een 5-3 voorsprong op Allen…

Trump won het openingsframe maar oogde niet erg zelfverzekerd in de beginfase van de partij, laat staan dat hij het naughty snooker speelde dat hij zo graag wil.

Hoewel Allen pas in de allereerste rankingfinale van zijn loopbaan staat, was de Noord-Ier snel gesettled. Na de vroege achterstand maakte hij met een break van 56 gelijk.

En even later stond hij al op 2-1 na een formidabele total clearance van 141. Daar voegde hij nog een frame aan toe na een lang gevecht op de bruine bal.

Trump leek dat gevecht te winnen, maar probeerde bruin zó hard te potten dat deze van tafel vloog, waarna Allen er met een beheerst rest shot 3-1 van kon maken.

…Allen gaat op 3-1 komen, maar verliest daarna vier frames…

Zoals sinds deze week blijkbaar gebruikelijk is, zat Trump in de pauze een paar Twitter-berichten te versturen. Zo kondigde hij aan eindelijk “naughty” te gaan spelen.

Of die kwalificatie op zijn spel na de hervatting van toepassing was, waag ik te betwijfelen, maar de jonge Engelsman had zijn niveau in elk geval stevig opgekrikt.

Met breaks van 52, 75 en 61 pakte hij alle resterende frames van de middagsessie, zodat hij straks met een kleine voorsprong aan de avondsessie mag beginnen.

Met 5-3 kan de partij natuurlijk nog alle kanten op. Juist de finale van vorig jaar leerde dat het UK Championship niet is beslist voor de laatste bal is gepot: toen verloor de zekere winnaar Mark Williams na een 9-5 voorsprong nog met 9-10 van John Higgins.

[pictures Judd Trump & Mark Allen © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:World Open: Allen stuurt Trump naar huis
Lees ook:Trump en O’Sullivan in de problemen op WK
Lees ook:UK Championship krijgt “nieuwe” winnaar
Lees ook:Qualifier Walden zet Allen op achterstand
Lees ook:WK: Murphy zet Trump op ruime achterstand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.