Higgins en Ding fluken zich naar de tweede ronde

Het William Hill UK Championship is begonnen – en hoe! De laatste twee kampioenen John Higgins en Ding Junhui redden het vege lijf door elk hun matchball te fluken.

Titelverdediger Higgins deed het tegen Rory McLeod, die eerst met 4-2 voor stond en later op 5-5 een prima kans op de zege liet liggen toen hij zwart vanaf de spot miste.

Higgins pakte die decider nog door een geluksbal op de laatste rode. McLeod had daarna een snooker nodig, maar toen de Schot óók geel flukete, was het over en uit, 6-5.

…Zorgelijke blik bij Higgins als McLeod een 4-2 voorsprong neemt…

Ding had een vergelijkbare Houdini-act nodig om Mark Davis van zich af te schudden. Eerst moest de Chinees al van een 0-2 achterstand terugkomen.

En op 4-5 had hij het geluk dat de Engelsman zijn positie van roze op de laatste zwarte bal zag mislukken. Uiteindelijk potte Ding hem om er 5-5 van te maken.

In het beslissingsframe kwam Ding met 61-0 voor, Davis kwam terug tot 61-49 en legde een snooker op de laatste roze. Ding loste hem op waarbij roze zowaar in een pocket rolde.

In de tweede ronde speelt Higgins tegen landgenoot Stephen Maguire, die Stephen Hendry tot 3-3 gelijke tred liet houden maar toen een tandje bijzette, 6-3.

Ding komt uit tegen Matthew Stevens, die weinig moeite had met Marcus Campbell, 6-2. Het dramatische verhaal hier was dat een goede vriend van Campbell, die de speler steevast naar alle toernooien begeleidde, gisteren plotseling aan een hartaanval overleed.

Tot slot gaan Neil Robertson en Graeme Dott hun WK-finale van 2010 nog eens overdoen: Robertson won met 6-1 van Tom Ford, en Dott ook met 6-1 van Matthew Selt.

Vandaag komt ‘s wereld nummer 1 Mark Selby in actie tegen Ryan Day, terwijl alle aandacht vanmiddag zal uitgaan naar Ronnie O’Sullivan tegen Steve Davis.

Het speelschema van het UK Championship vind je op de site van World Snooker.

William Hill UK Championship 2011
[York, 3-11 december]

Eerste ronde, zondag 12.00 uur (NL tijd):
> Stuart Bingham – Marco Fu
> Mark Selby – Ryan Day

niet voor 15.00 uur:
> Ronnie O’Sullivan – Steve Davis
> Ali Carter – Robert Milkins

20.00 uur:
> Martin Gould – Peter Lines
> Shaun Murphy – Li Yan

[picture John Higgins © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Titelverdediger Higgins opent UK Championship
Lees ook:Nog één keer de klassieker Hendry vs. White?
Lees ook:UK Championship: Doherty en Ebdon ontbreken
Lees ook:Welsh Open: Ding vloert titelverdediger Higgins
Lees ook:Dramatisch verlies Higgins, Robertson weer sterk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.