Dramatisch verlies Higgins, Robertson weer sterk

De maximumbreak bracht John Higgins gisteravond op het UK Championship wel de ommekeer in zijn partij tegen Mark Davis, maar niet de overwinning. Nét niet.

Higgins scoorde de 147 toen hij al met 2-5 achter stond. De Schot beleefde daarna een van zijn legendarische comebacks, maar kon die niet voltooien.

Tot 5-5 kwam Higgins terug. In de decider kwam Davis op 53-0 en had Higgins een clearance nodig voor de zege. De Schot miste echter de laatste roze vanaf zijn spot.

…Davis verslaat Higgins met 6-5 in een dramatische partij…

Higgins begroette zijn misser met een cyisch glimlachje. Enig excuus was dat hij te laag op roze was geëindigd en deze met veel links effect moest potten om nog op zwart te komen.

Tot Higgins’ maximumbreak had Davis de partij overtuigend gedomineerd, onder meer met twee centuries op rij – net vóór Higgins die 147 liet aantekenen.

In de kwartfinales speelt Davis vanavond vanaf 20.00 uur tegen Matthew Stevens.

…Hawkins speelt een goede partij, maar het is te weinig voor de zege…

In de laatste tweede-rondepartij was Neil Robertson, die zich steeds meer tot dé titelfavoriet ontpopt, met 6-2 te sterk voor een zeker niet slecht spelende Barry Hawkins.

De Australiër kwam op 2-0 zonder hoge breaks. Hawkins bleef in de partij, scoorde onder meer een 66, en keek na vijf frames slechts tegen een 3-2 achterstand aan.

Daarna liep Robertson weg en scoorde 67 en 68 op weg naar een duidelijke zege. Een nieuwe testcase wacht hem vanavond in de kwartfinales, Mark Selby.

[pictures Mark Davis & Barry Hawkins © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Brecel nipt onderuit tegen Robertson in Gloucester
Lees ook:World Open: Higgins klopt Trump na 0-4 achterstand
Lees ook:Robertson verslaat Higgins in fantastische thriller
Lees ook:Higgins en Ding fluken zich naar de tweede ronde
Lees ook:PTC Grand Finals: Robertson door na zwak begin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.