Titelverdediger Higgins opent UK Championship

Traditiegetrouw opent de winnaar van vorig jaar het UK Championship. Dit jaar heeft John Higgins dus de eer: hij begint vanmiddag om 12.00 uur tegen Rory McLeod.

Higgins, die vorig jaar in een dramatische finale Mark Williams versloeg, kwam McLeod ook op het afgelopen WK tegen. Toen won de Schot in een taaie partij met 13-7.

Ook in de eerste sessie speelt de winnaar van 2009: Ding Junhui tegen Mark Davis.

…Gaat Higgins, hier in de finale van 2010, opnieuw de titel pakken?…

Zoals bekend zijn de partijen tot aan de kwartfinales nog slechts best-of-11 (was voorheen best-of-17) en worden dus in één sessie afgerond.

Later op de dag zien we onder anderen ook Neil Robertson, Stephen Hendry en Matthew Stevens in actie in het Barbican Centre in York.

Het toernooi is op tv te volgen via Eurosport (vandaag op Eurosport 2). Voor livescoring en het speelschema kun je uiteraard bij World Snooker terecht.

William Hill UK Championship 2011
[York, 3-11 december]

Eerste ronde, zaterdag 12.00 uur (NL tijd):
> John Higgins – Rory McLeod
> Ding Junhui – Mark Davis

niet voor 15.00:
> Graeme Dott – Matthew Selt
> Neil Robertson – Tom Ford

20.00 uur:
> Stephen Maguire – Stephen Hendry
> Matthew Stevens – Marcus Campbell

[picture John Higgins © 2010 snooker.blog.nl]

Lees ook:Speelschema kwartfinales WK snooker 2012
Lees ook:Australian Open: Gould-Hendry en Dale-O’Sullivan
Lees ook:UK Championship: Wie haalt de kwartfinales?
Lees ook:Higgins en Ding fluken zich naar de tweede ronde
Lees ook:Speelschema WK snooker dag 7, 25-05

5 reacties op “Titelverdediger Higgins opent UK Championship

  1. Eric Willemsen

    Nou, Higgins overtuigend door… (6-5 dankzij fluke op laatste rode in decider)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jeroen

      En dan nog een fluke op geel(McLeod had dan wel al snookers nodig, maar een fluke blijft een fluke)

        /   Beantwoorden  / 
  2. Tim

    Erg dat ge moet verliezen op een fluke, daarover ben ik het eens. Maar men mag toch eens stoppen met zich blind te staren op die flukes, zeker als je het verloop van dat frame bekijkt. McLeod mist een zwarte, naar mijn gevoel (los van het feit dat het de decider was) niet eens een moeilijke zwarte. Op dat moment leidt hij met 31-0. De manier waarop Higgins daarna begint te breaken was gewoon knap. Bij het missen van de laatste rode krijgt McLeod opnieuw een kans op potten. Die mist hij én… jaja… én daarop fluket hij een snooker op die rode! Waarop Higgins dan de pot fluket. Met andere woorden: McLeod kwam daar héél goed weg, waarna hij een koekje van eigen deeg kreeg. Hij zal zelf ook wel beseffen dat daar hij de oorzaak van zijn nederlaag daar zéker niet moet zoeken… That’s all I’m saying. By the way: ik ben allesbehalve fan van Higgins. Maar just is just ;-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Het is geen “blind staren op die flukes”, het is dat Higgins zèlf na afloop toegeeft wel erg veel geluk te hebben gehad met die beide mazzelballen in de decider. Dat je met een fluke wint, betekent natuurlijk nog niet dat die zege onverdiend of onterecht zou zijn, dat ben ik helemaal met je eens.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Tim

        Tja, het zou zijn populariteit en sportsmenship niet ten goede komen moest hij zeggen dat hij geen spijt heeft van die flukes. ;-) Al is over dat laatste het laatste jaar al veel inkt gevloeid…

        Ik wil gewoon maar zeggen… Vaak is een fluke het gevolg van een moment waarop je de controle zelf uit handen geeft (zwarte van z’n spot door McLeod in dit geval). ‘De wet van (Shaun) Murphy’ ;-)

        Het is niet altijd het geval, daarmee ben ik het zeker eens, maar als je de analyse maakt, zal je vaak tot deze conclusie komen. Om het over de andere wedstrijd van gisteren te hebben: Mark Davis die – na een schitterende comeback – de blauwe mist, om dan op de rotst mogelijke manier verslagen te worden…)

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.