PTC 10: Stephen Hendry verrast, Luca Brecel eruit

Vreemd gezicht. Maandagochtend om 9.00 uur plaatselijke tijd begonnen sterren als Stephen Hendry en John Higgins in afgeschotte kamertjes aan hun werkdag.

De start van PTC 10 in de World Snooker Academy, waar zoals bekend geen publiek bij kan. Dat is dus de entourage die spelers als Hendry en Higgins verafschuwen.

Daar hebben ze wel een punt, vind ik. Hoe dan ook, de beide Schotten wonnen hun openingspartij wél, wat van Luca Brecel helaas niet gezegd kan worden.

…Hendry aan het werk tegen Wells. De Schot wint met 4-2…

Brecel ging na winst van het openingsframe met 1-4 onderuit tegen Matthew Couch. Ook in frame twee (25-0) en in frame vijf (61-0!) nam de jonge Vlaming een voorsprong, maar kon die beide keren niet in framewinst omzetten.

Terug naar Hendry en Higgins, die elkaar vanavond nog treffen nadat ze van Daniel Wells en Martin Gould (Hendry) en van David Hogan en Adrian Gunnell (Higgins) wonnen.

Steve Davis verloor met 3-4 van Liu Song, terwijl Neil Robertson met 4-2 wist te winnen van Mark Allen, die eerder twee frames afgaf tegen de 13-jarige Shane Castle.

De verrassing van het toernooi tot nu toe is Chris Norbury, die eerder Anthony Hamilton met 4-2 versloeg en op dit moment met 3-1 voor staat tegen Matthew Stevens.

Het overicht met programma en uitslagen van PTC 10 vind je bij World Snooker.

[picture Stephen Hendry © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Bij de Leij-McManus, Blanckaert-Davis in Rüsselsheim
Lees ook:Q School: 16 kanshebbers voor 4 tickets
Lees ook:Australian Open: Brecel ruim langs Wells
Lees ook:Steve Davis voor 30e keer naar wereldkampioenschap
Lees ook:German Masters: Verrassende namen in Berlijn

3 reacties op “PTC 10: Stephen Hendry verrast, Luca Brecel eruit

  1. Eric Willemsen

    Prachtige pot, hoog niveau: Higgins wint met 4-3 van Hendry. Slechte zaak dat zo’n topper achter (vrijwel) gesloten deuren moet worden gespeeld…

      /   Beantwoorden  / 
  2. jasper

    Heerlijke pot idd!! Hopen dat hendry een beetje zelfvertouwen heeft getankt voor zaterdag tegen maquire.. Ik denk dat hendry een goeie kans heeft.. Come on Stephen Hendry!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. RuudK

    Vermoed dat het lastig word voor Brecel zich op de main tour te handhaven. Moet ook zeggen na paar partijen van hem gezien te hebben dat een schop onder zijn kont niet slecht zou zijn. Hij speelt gehaast, uiterlijk ongeïnteresseerd en krijgt maar moeilijk een break van boven de 50 uit zijn keu.

    Persoonlijk denk ik dat hij nog een jaartje had moeten wachten en zich door een externe partij moet laten begeleiden. Hij is er duidelijk nog niet klaar voor en zijn antwoord op de vraag bij interview BRT “waarom is jou keu speciaal?”, “omdat hij 600 euro kost en daardoor minder afwijking geeft” geeft aan dat hij naar mij idee ook nog gewoon naar school had moeten zitten.

    Jammer maar hoop dat met een paar jaar en goede begeleiding hij het alsnog gaat redden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.