Steve Davis voor 30e keer naar wereldkampioenschap

logo wereldkampioenschapMet een overtuigende 10-4 zege op Adrian Gunnell heeft Steve Davis zich vanavond geplaatst voor het Betfred.com wereldkampioenschap.

Daarmee viert de 52-jarige Engelsman twee opvallende jubilea in één keer. Het is namelijk de 30e keer dat zesvoudig winnaar Davis in The Crucible in Sheffield zal aantreden.

Bovendien is hij de eerste snookerspeler die in vijf verschillende decennia op een WK heeft gespeeld. Zijn debuut viel namelijk nog net in de jaren ’70 (in 1979, om precies te zijn).

Het zijn twee onvoorstelbare mijlpalen. De vraag is of ze ooit nog geëvenaard of verbeterd zullen worden. Ik geloof niet dat bijvoorbeeld Stephen Hendry nog tien jaar doorgaat… maar wie weet?

Davis liet er vandaag geen misverstand over bestaan dat hij per se opnieuw het hoofdtoernooi wilde bereiken. Al in de openingssessie zette hij Gunnell royaal op achterstand, 6-3.

In de avonduren rondde hij de klus vlot af en won vier van de vijf frames, 10-4. Voor de hoogste break zorgde echter Gunnell: een serie van 113 net voor het interval.

Tweevoudig WK-finalist Matthew Stevens daarentegen zal het toernooi dit jaar thuis voor de tv moeten volgen.

De Welshman verloor in een dramatische partij met 10-9 van Marcus Campbell, ondanks diverse breaks van boven de 70 en centuries van 104 en 137.

Liang Wenbo lijkt nu zeker van zijn plek in de top-16. Hij walste in sneltreinvaart over Rod Lawler heen, 10-2.

Fergal O’Brien kwam tegen de Schotse veteraan Alan McManus met 4-2 achter, maar won de volgende acht frames allemaal, 10-4.

En Mark Davis tot slot ontdeed zich met 10-7 van Dave Harold.

Alle framescores van vandaag plus het programma voor maandag en dinsdag, wanneer de laatste elf tickets worden vergeven, vind je hier.

Lees ook:Murphy en Ding met monsterscores naar finale
Lees ook:Jans en Morgan maken favorietenrol waar op EK (update)
Lees ook:Varkensgriep treft snookerspeler Adrian Gunnell
Lees ook:King Fu
Lees ook:Briljante slotsessie helpt Rocket naar kwartfinale

Eén reactie op “Steve Davis voor 30e keer naar wereldkampioenschap

  1. Rene

    Gefeliciteerd Steve!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.