Whites droom binnen een dag alweer vervlogen

Op maandag mocht Jimmy White nog zijn gebruikelijke Ik-denk-dat-ik-dit-jaar-wereldkampioen-kan-worden verhaal afsteken op Sporting Life.

Op dinsdag was die droom echter alweer vervlogen. Over de allereerste horde in het kwalificatietoernooi struikelde de 48-jarige Engelsman op de hem bekende net-niet manier.

White stond na de eerste sessie tegen Liu Chuang met 4-5 achter, maar begon ‘s avonds goed en nam een 8-6 voorsprong. Toch ging het weer mis: het werd 9-9 waarna de Chinees de decider won.

White heeft zich nu al vijf jaar op rij niet meer voor de Crucible weten te plaatsen.

Maar voor het eerst in meerdere seizoenen heeft White zich nu eens geen zorgen hoeven te maken of hij zijn plek op de Main Tour wel kan behouden.

Sterker nog, hij is geleidelijk weer richting top-48 opgeklommen. Bovendien kan hij later deze maand nog punten verzamelen op het China Open.

Dat White – zes keer verliezend finalist – gelooft nog ooit wereldkampioen te worden, is natuurlijk onzin. Maar als hij zijn constante lijn weet door te trekken, zie ik hem nog wel rond de 40e plek komen.

Daarvan is Björn Haneveer nog ver verwijderd. Na zijn verlies tegen Andrew Pagett staat hij 64e, de allerlaatste plek die nog recht geeft op een verlengd verblijf op de Main Tour.

Maar ook als een of meer lager geplaatste speler(s) – Liu Song, Michael White, James Wattana en/of Kyren Wilson – zich de komende dagen nog voorbij Haneveer weten op te werken, zal hij zijn ticket behouden.

Dat heeft Haneveer te danken aan zijn goede klassering op de PTC-ranglijst.

Lees ook:Haneveer zakt naar 63e plek op wereldranglijst
Lees ook:Haneveer ook volgend jaar op Main Tour
Lees ook:Hoe blijft Luca Brecel op de Main Tour?
Lees ook:James Wattana blijft toch op Main Tour
Lees ook:Ben weer terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.