Ben weer terug

logo masters“Ben lekker bezig”, moet Ben Woollaston deze week denken. De 22-jarige Engelsman heeft drie partijen op rij gewonnen en staat nu in de kwartfinale van het kwalificatietoernooi voor The Masters – als enige speler onder de 30.

Vandaag klopte hij de Chinees Liu Song met 5-1. Gisteren won hij al met dezelfde cijfers van Barry Hawkins en eergisteren bracht hij Matthew Selt de eerste kwalificatienederlaag van het seizoen toe, 4-3. In de kwartfinale is Michael Holt de tegenstander.

Woollaston was als teenager een van de meest beloftevolle spelers van Engeland, maar dreigt een beetje een eeuwig talent te blijven. Hij debuteerde vijf jaar geleden als prof maar verloor binnen een jaar zijn plek in het circuit.

In 2006 verdiende hij opnieuw een ticket voor de Main Tour door het Europees kampioenschap U19 te winnen. Hij bereikte dat seizoen twee hoofdtoernooien (Grand Prix en Welsh Open) maar kon die lijn niet doortrekken.

Hij verloor daarna andermaal zijn plek, die hij afgelopen seizoen echter opnieuw terugverdiende met zijn prestaties op de PIOS-events. Jammer voor Woollaston dat deze week hem geen rankingpunten oplevert. Wel zelfvertrouwen, en dat kan hij ook gebruiken om eindelijk een constante factor op de Tour te worden.

Verder staat David Gray in de kwartfinales, die Jimmy White met 5-4 uitschakelde. White scoorde nog wel een century van 116, maar verloor de decider door een fraaie break van 74 door zijn trainingsmaat.

Ook Ricky Walden redde het niet; hij kreeg een verrassend pak slaag van Rory McLeod, 5-2. En James Wattana zag zijn opmars gestopt door Matthew Stevens, 5-3.

De hoogste break van de dag kwam op naam van Barry Pinches, die bij zijn 5-4 zege op Robert Milkins een serie van 137 op tafel toverde.

Kijk hier voor alle uitslagen van de achtste finales en het programma van de kwartfinales, die later vandaag worden gespeeld.

Lees ook:Main Tour: White wordt nerveus na zege Wasley
Lees ook:Laatste Main Tour-seizoen voor Jimmy White?
Lees ook:WK opnieuw zonder Jimmy White
Lees ook:Haneveer eruit tegen Hamilton, White verspeelt 4-0 voorsprong
Lees ook:European Tour 7: O’Sullivan tegen Selby in finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.