Plan Davison krijgt steun van Hendry en King

stephen hendry (small)Stephen Hendry en Mark King hebben zich vandaag meteen publiekelijk uitgesproken vóór het nieuwe toekomstplan voor het profsnooker van zakenman John Davison.

Daarmee keren beide spelers zich, zonder dat met zoveel woorden te zeggen, tegen Barry Hearn, die sinds december bezig is om World Snooker te hervormen.

“He (Davison, EW) has stipulated the time scale he will work within, which for me is more appealing than just handing all of our assets over”, zegt zevenvoudig wereldkampioen Hendry op 110sport.tv.

Het laatste deel van die uitspraak is duidelijk een kat richting Hearn, die zoals bekend met zijn Matchroom de totale commerciële controle over het profsnooker wil hebben.

Het verschil is dat Davison weliswaar ook totale controle eist, maar dat hij daar een termijn aan koppelt: als de WPBSA na vijftien jaar anders zou willen, kan ze de commerciële rechten weer aan anderen doorverkopen.

Hendry en King staan beiden onder contract bij het 110sport van Ian Doyle, die onlangs uit het bestuur van de WPBSA stapte uit onvrede met de plannen van Hearn.

Het is spannend om te zien of andere toppers uit de stal van 110sport, zoals Ronnie O’Sullivan, Ken Doherty en regerend wereldkampioen Neil Robertson, nu ook overstappen naar Davison.

Het onderscheid tussen de plannen van Hearn en Davison is feitelijk niet eens zo heel groot. In dit artikel in The Guardian legt Clive Everton uit wat de belangrijkste verschillen zijn. En hier kun je de precieze plannen van Davison nalezen.

Hearn garandeert in het eerste seizoen een prijsgeld van £4,5 miljoen, Davison van £5 miljoen. Bij beiden zou dat bedraag in de komen jaren geleidelijk oplopen.

Hearn heeft twaalf Players Tour Championship-events aangekondigd, bij Davison zijn dat er maar zes.

En waar we onder Hearn komend seizoen zeven echte rankingevents hebben, belooft Davison er meteen tien.

Achter dat aantal moet je echter een groot vraagteken zetten zo lang niet duidelijk is wanneer en waar die drie extra toernooien dan gespeeld zouden worden.

Lees ook:Davison weigert zijn plannen toe te lichten
Lees ook:Davis en O’Sullivan blijven Barry Hearn trouw (update)
Lees ook:Concurrent van Hearn komt met alternatief plan
Lees ook:Baas 110sport stapt uit World Snooker-bestuur
Lees ook:Hoe is de stemming? (update)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.