John Higgins niet welkom op Austrian Open

snooker symboolfoto 5De organisatie van het Austrian Snooker Open heeft John Higgins laten weten dat hij niet meer welkom is op het pro-am toernooi later deze maand in Wels nabij Salzburg.

Volgens organisator Christof Fichtner zou de aanwezigheid van de in een mogelijk omkoopschandaal verwikkelde Higgins te veel negatieve publiciteit opleveren.

“In eerste instantie moeten wij aan onze sponsoren denken”, zegt Fichtner, die de affaire als “een slag in het gezicht” betitelt.

“Stel je voor dat je als bedrijf veel sponsort en dat jouw klanten je vervolgens vragen aan welke duistere personen jij je geld weggeeft. Dat is een probleem”, aldus Fichtner.

De organisatie had eind februari trots bekendgemaakt dat ze er na lange onderhandelingen in was geslaagd om Higgins, de nieuwe nummer 1 van de wereld, naar het Austrian Open te halen.

Volgens Fichtner is het ook in het belang van Higgins zelf dat de organisatie de uitnodiging nu weer heeft ingetrokken.

“Dit is ook beter voor hem, zodat hij in alle rust de aantijgingen kan verwerken en pareren”, zegt Fichtner.

Ik begrijp de beslissing van de organisatie wel, maar volgens mij is het een beetje overbodige actie. Higgins zou onder de huidige omstandigheden toch nooit en te nimmer naar Wels zijn afgereisd.

Overigens verschijnen er meer dan 20 Main Tour-spelers wél aan de start van het Austrian Open, dat tegelijkertijd met het finaleweekend van het Nederlands kampioenschap plaatsvindt.

Zo zijn onder anderen wereldkampioen Neil Robertson, runner-up Graeme Dott, Shaun Murphy, Peter Ebdon en Judd Trump van de partij.

Lees ook:Austrian Open keert voorlopig niet terug
Lees ook:AC/DC rockt snookertoernooi plat
Lees ook:Austrian Snooker Open keert terug in 2012
Lees ook:Robertson speelt eerste toernooi sinds WK-finale
Lees ook:Trump komt titel verdedigen op Austrian Open

2 reacties op “John Higgins niet welkom op Austrian Open

  1. Eddy

    Kijk daar begint het gesodemieter. Laten ze eerst nu het onderzoek en uiitspraak afwachten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Die uitspraak zal er zeker NIET zijn vóór de start van het Austrian Open over twee weken. Het is een beetje lood om oud ijzer: zolang er geen uitspraak is, gaat Higgins beslist geen toernooien spelen. Het schijnt zelfs dat hij ondergedoken is om de media te ontlopen.
      Ik vraag me trouwens af of die WPBSA-schorsing ook geldt voor pro-am toernooien; dan zou hij dus niet eens op het Austrian Open mógen spelen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.