Davis klopt King en zet Crucible op zijn kop

Onder oorverdovend gejuich van het Crucible-publiek heeft Steve Davis vannacht de tweede ronde van het Betfred.com wereldkampioenschap bereikt.

De 52-jarige veteraan versloeg Mark King in een dramatische decider waarin de winstkansen over en weer wisselden, 10-9.

Davis is de oudste speler die een WK-partij wint sinds 1989. Toen won wijlen Eddie Charlton op 56-jarige leeftijd van Cliff Thorburn, ook al met 10-9.

Davis, voor het eerst sinds vier jaar weer eens in de tweede ronde in Sheffield, neemt het nu op tegen regerend wereldkampioen John Higgins.

world champs - davis-king2

…Juichend en opgelucht verlaat Davis de kolkende Crucible…

Davis wist in de eerste sessie gisteren al aardig in het spoor van King te blijven (4-5). Vandaag nam hij brutaal de leiding.

King leek aardig de weg kwijt toen de Nugget uitliep naar 8-6. Pas toen hervond King zich weer. Het werd 8-8, en even later 9-9.

Davis kreeg de eerste kans in dat slotframe, maar de zesvoudig kampioen uit de jaren tachtig miste na een schitterende long pot op rood een lastige groene bal.

King verprutste op zijn beurt de volgende kans toen hij een makkelijke roze naar een middenpocket miste.

Zonder noemenswaardige breaks nam Davis geleidelijk afstand. Een prachtige long pot op de voorlaatste rode zorgde ervoor dat King een snooker nodig had.

Het lukte hem echter niet om Davis tot fouten te dwingen. De partij eindigde ongelukkig toen King onbedoeld roze potte in een poging Davis achter zwart te snookeren.

Het was toen al ver na middernacht. Zelfs Graeme Dott en Peter Ebdon hadden hun sessie op de aanpalende tafel reeds lang beëindigd. Dott staat daar overigens verrassend ruim met 7-2 voor.

(picture Davis | Eurosport Player © 2010 snooker.blog.nl)

Lees ook:Veteraan Davis blijft in voetspoor King
Lees ook:Dott vecht zich nu ook voorbij Williams
Lees ook:Eerste namen voor WK bekend: Dott en Davis door naar Crucible
Lees ook:WK: Ook John Higgins kan naar huis
Lees ook:Higgins en Ding fluken zich naar de tweede ronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.