WK: Ook John Higgins kan naar huis

Na Mark Williams gisteren is vandaag een tweede oud-winnaar uitgeschakeld in de openingsronde van het Betfair wereldkampioenschap in Sheffield.

John Higgins kon zijn in de openingsessie opgelopen achterstand van 3-6 tegen Mark Davis niet meer goedmaken en de viervoudig kampioen ging uiteindelijk met 6-10 de boot in.

Een andere oud-winnaar, Peter Ebdon, kan zich vanavond nog bij Williams en Higgins voegen: hij staat met 6-8 achter tegen Graeme Dott, zelf ook een voormalig winnaar.

world champs 2013 - davis-higgins 2nd session

…Davis verslaat Higgins, die drie van de laatste zes WK had gewonnen…

Higgins, kampioen in 1998, 2007, ’09 en ’11, had de betere start vanmiddag en won twee van de eerste drie frames. In het andere stond hij al op 57-0 maar verloor dat frame nog.

Daarna was Davis de constantere speler. Higgins haalde weliswaar betere pot- (92-91) en long pot- (79-52) percentages, maar Davis was beter op de beslissende momenten.

De partij tussen Dott en Ebdon, die gisteren al door het stroperige verloop voortijdig afgebroken moest worden, kon ook vandaag niet in de geplande tijd worden afgerond.

world champs 2013 - ebdon-dott 2nd session

…Ebdon maakt van 2-6 nog 6-6 maar inmiddels leidt Dott weer…

Ebdon werkte zijn 2-6 achterstand volledig weg en won de eerste vier frames van de slotsessie, 6-6. Dat gebeurde telkens in meerdere beurten: zijn hoogste break was 39.

Dott stal het 13e frame op de kleuren (66-65) en kwam op 8-6 met een half-century. Daarna moest de partij opnieuw worden afgebroken om plaats te maken voor de volgende sessie. Het restant, met mogelijk nog vijf frames, wordt vanavond gespeeld.

World Open-winnaar Mark Allen verloor een bijna drie kwartier durend openingsframe tegen Mark King, en kwam even later door dubbele pech met 0-2 achter.

Allen had alleen groen en bruin nodig, maar kreeg enorme kick op groen. King kreeg toen de kans, maar hij had een fluke op blauw nodig om het frame te pakken.

world champs 2013 - poomjaeng-maguire

…De geconcentreerde Poomjaeng zet Maguire op achterstand…

Allen won wel de volgende drie frames (3-2), maar kon King niet van zich afschudden en moet vanavond in het restant van de partij een 4-5 achterstand zien weg te werken.

In de andere middagpartij dient zich ook een verrassing aan: Dechawat Poomjaeng gaat in elk geval met een voorsprong op Stephen Maguire de beslissende sessie in.

De Thaise debutant doet het verrassend goed en staat op dit moment met 5-3 voor.

Naast de slotsessie van Allen tegen King komt vanavond ook de finalist van vorig jaar, Ali Carter, in actie. Hij speelt de eerste negen frames tegen debutant Ben Woollaston.

[pictures Mark Davis, Peter Ebdon, Dechawat Poomjaeng © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 3
Lees ook:WK: Mark Allen opnieuw in eerste ronde onderuit
Lees ook:Championship League: Hawkins naar finalepoule
Lees ook:WK: Dott voorkomt nachtwerk tegen Ebdon
Lees ook:WK: Ding en Bingham naar kwartfinales

2 reacties op “WK: Ook John Higgins kan naar huis

  1. john

    Heb de partij (vraag mij niet waarom) van Ebdon-Dott grotendeels bekeken maar het was wel heel erg slecht, komt bij dat buiten Ebdon zijn irritante speelstijl, hij ook nog eens lange sanitaire pauzes houd, van mij mag de scheidsrechter hem daarop aanspreken.
    Overigens had Dott wel erg veel pech en Ebdon een aardig dosis geluk.
    Zonder dat geluk zou de partij al beslist zijn.
    De frustratie druipt overigens van het gezicht Dott, begrijpelijk overigens.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Betfair Bookmaker

    Helemaal mee eens, heb ook lang niet alles gezien maar Mr. Vegan Power moest waarschijnlijk even een fruithapje wegwerken op het toilet. Vind best dat men hier Ebdon de volgende keer eens over mag aanspreken!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.