Championship League: Hawkins naar finalepoule

Barry Hawkins is vanavond in Crondon Park winnaar geworden van Groep 5 van de Championship League. Hij versloeg in de finale Mark King met 3-2.

Kort daarvoor had Hawkins in de halve finales ook al diep moeten gaan tegen Peter Ebdon. Die taaie partij besliste Hawkins met een break van 46 eveneens pas in de decider.

Met zijn 31e positie was King de laagst gerangschikte van alle zeven deelnemers. In de halve finales verraste hij favoriet Mark Allen na een 1-2 achterstand nog met 3-2.

…King wint het openingsframe maar verliest de finale van Hawkins…

Hawkins moest in de finale terugkomen van een 1-2 achterstand. In de beide frames die King won, kreeg Hawkins kansen maar leek soms ietwat ongeconcentreerd.

De Shoot Out-kampioen stond vanaf frame vier weer wel op scherp. Na de gelijkmaker (2-2) won hij het beslissende frame met een fraaie clearance van 107 punten.

Hawkins is daarmee de vijfde speler die zich verzekerd weet van de finalepoule in maart, samen met Judd Trump, Shaun Murphy, Neil Robertson en Mark Davis.

…Hawkins is de vijfde speler die zch plaatst voor de finalepoule…

King, Allen, Ebdon en Jamie Cope, die in de round robin-groep als vijfde was geëindigd, verschijnen morgen aan de start van Groep 6.

Die poule wordt aangevuld met Marcus Campbell, Joe Perry en Dominic Dale.

De uitslagen met framescores plus het eindklassement van Groep 5 als ook het programma van Groep 6 vind je op de site van de Championship League.

[pictures Mark King & Barry Hawkins © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Mark Allen naar finalepoule Championship League
Lees ook:Championship League: Allen, Hawkins aan kop
Lees ook:Ryan Day boekt plaats in finalepoule
Lees ook:Robertson naar finale Championship League
Lees ook:Mark Allen boekt ticket voor CL-finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.