Worden de oudjes nu echt oud?

Bijltjesdag in Prestatyn: vandaag wordt beslist wie in de tweede week van september naar China mag afreizen voor de Shanghai Masters en wie moet thuisblijven. Alleen de top-15 van de ranglijst en titelverdediger Ricky Walden zijn al zeker van hun plek.

Vijftien van de resterende zestien plaatsen worden vandaag ingevuld. Heel wat bekende namen van weleer zijn de afgelopen dagen al gesneuveld.

Zoals bekend is het kwalificatieduel tussen Liang Wenbo en David Gilbert naar China verplaatst; het vindt kort voor de start van het hoofdtoernooi op 7 september plaats. Voor dertig anderen wordt het vandaag spannend: de helft gaat, de andere helft niet.

Een reeks van voormalige toppers heeft het slagveld in Wales de afgelopen dagen niet overleefd. We wisten al dat James Wattana er in de eerste ronde uitvloog tegen Noppadol Sangnil.

Maar ook Jimmy White, die dinsdag nog Björn Haneveer met 5-0 klopte, verloor daarna vrij kansloos van Andrew Higginson, 5-2.

Tony Drago, die in de tweede ronde na een 1-4 achterstand met 5-4 won van David Morris, ging vervolgens met diezelfde cijfers onderuit tegen Marcus Campbell.

Voor John Parrott lijkt het einde van zijn imposante carrière nu echt nabij: hij maakte volgens ooggetuigen een ongemotiveerde indruk, speelde dramatisch slecht en pakte geen frame tegen de jonge Michael White.

Alan McManus, vorige week nog finalist van het eerste Pro Challenge Series-event, kreeg duidelijk klop van David Gilbert, 5-2.

Naast alle veteranen die sneuvelden, waren er twee oudgedienden die wél de slotronde haalden en dus nog steeds uitzicht hebben op Shanghai: Ken Doherty (5-2 tegen Rod Lawler) en Dominic Dale (5-0 tegen Matthew Couch), die het toernooi in 2007 zelfs wist te winnen.

Lees ook:Kwalificatie Shanghai Masters van start
Lees ook:Ebdon dus wél gewoon in topvorm
Lees ook:Nieuwe sponsor voor Shanghai Masters
Lees ook:Het is voorbij met de rust
Lees ook:China Open: Brecel begint tegen Pagett

Eén reactie op “Worden de oudjes nu echt oud?

  1. Paul

    Parrot kan beter stoppen als hij geen zin meer heeft. Veel lol zal hij daar niet beleven in Wales.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.