Maguire maakt faam waar en wint eerste Pro Challenge

Niet echt een verrassing: Stephen Maguire heeft vanavond het eerste toernooi van de nieuwe Pro Challenge Series gewonnen. Maguire, ’s werelds nummer 2 en de enige deelnemer uit de top-16, versloeg in de finale Alan McManus in een Schots onderonsje met 5-2.

Het was een kwalitatief hoogstaande finale: zes van de zeven frames werden beslist door breaks van boven de 50. McManus kwam nog wel met 2-1 voor, maar verloor daarna vier frames op rij.

McManus had in de halve finales afgerekend met de opgeleefde Ken Doherty, 5-2, terwijl Maguire Ben Woollaston met dezelde uitslag naar huis stuurde.

Voor Maguire, die het voorbije seizoen geen enkele prijs won, was de toernooiwinst een aardige opsteker. Hij onderging onlangs een laserbehandeling aan zijn ogen en lijkt klaar voor het nieuwe seizoen.

“Ik deed mee om wedstrijdritme op te doen. Het is geweldig om een titel op zak te hebben voordat het seizoen begint”, vertelde Maguire aan World Snooker. “Het sterkt mijn zelfvertrouwen voor het eerste rankingtoernooi.”

Het tweede toernooi uit de Pro Challenge Series begint op 31 augustus in Prestatyn, Wales, en wordt gespeeld volgens het Super Six-format.

Lees ook:Wie, wat, waar en wanneer?
Lees ook:Superieure Hawkins wint Pro Challenge
Lees ook:John Higgins overtuigend winnaar Schotse titel
Lees ook:World Snooker lanceert zeven nieuwe toernooien
Lees ook:Wedden dat Lee en King aan Pro Challenge meedoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.