Poll Snookerblog geeft iets andere uitslag dan enquete NK van KNBB

Tijdens het laatste Nederlands Kampioenschap heeft de KNBB een enquete gehouden over de toekomst van het NK. In mei heeft de KNBB sectie snooker daarvan de resultaten gepubliceerd. 

...Uitslag poll Snookerblog....

…Uitslag poll Snookerblog….

Aansluitend besloot ik om een poll te houden onder de lezers van Snookerblog, omdat de NK enquete alleen gehouden is onder de deelnemers van het NK en niet onder alle snookerspelers. Opvallend is nu, dat de resultaten van beide enquêtes elkaar iets ontlopen.

Bij de poll gehouden onder jullie, de lezers van Snookerblog, wordt er door 44% van de stemmers aangegeven dat zij het gehele NK het liefste in één weekend willen zien. In de enquete van de KNBB komt bij die vraag maar 33% van de spelers met die voorkeur naar voren.

De conclusie die ik daar uit trek, is dat de mensen die op dit moment géén NK spelen, eerder de voorkeur geven aan één heel weekend dan de spelers die op dit moment wel een NK spelen.

Ik ben wel benieuwd naar de beweegredenen waarom veel spelers niet meer aan het NK meedoen. Dat is in de enquete van de KNBB natuurlijk niet onderzocht, maar misschien kunnen we hier daar een beter licht op laten schijnen? Willen de spelers die niet meer meedoen daar iets over zeggen?

Lees ook:Uitslag enquete teamcompetitie
Lees ook:Uitslag NK-enquete bekend
Lees ook:Poll: KNBB-toernooien liefst op één dag
Lees ook:Welk toernooi heeft jouw voorkeur?
Lees ook:Bloglezers willen miss-regel laten zoals-ie is

3 reacties op “Poll Snookerblog geeft iets andere uitslag dan enquete NK van KNBB

  1. Annet van Riel

    Correctie: in de poll geeft 44% aan het in 1 weekend te willen, met alles knock-out, maar 24% geeft aan dat zo ook in 1 weekend willen spelen, maar dan in poules. Dit geeft toch wel een heel ander beeld dan de uitslag van de KNBB-enquete.

    Hoe zou dit nu komen? Is dit het verschil tussen wel-spelers en niet-spelers?

      /   Beantwoorden  / 
    1. RuudK

      Zou dit misschien komen omdat men de hoop in het KNBB bestuur heeft opgegeven? Ervaring leert dat men wel vraagt maar niet luistert.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Martijn

      Hoe dan ook, de verkeerde beslissingen zijn allang weer genomen.
      Ik ben alleen nog benieuwd hoe groot de krimp dit jaar weer zal zijn…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.