Uitslag NK-enquete bekend

Het bestuur van de KNBB sectie snooker heeft de uitslag van de enquete, gehouden tijdens het NK 2015, bekend gemaakt. In totaal hebben 88 mensen de enquete ingevuld. Een aantal dingen vallen daarin op.

logo knbb

Het meest opvallende vind ik dat de meerderheid van de mensen er voor kiest om in poules te spelen. De laatste tijd gingen veel geluiden op om de voorrondes niet meer in poules te spelen, maar in knock-out. Uit deze enquete blijkt dat meer dan de helft van de spelers liever in poules blijft spelen.

Ook valt op dat mensen het niet erg vinden om te reizen voor het NK. Nu is het wel zo dat deze enquete natuurlijk is afgenomen onder mensen die deelnamen aan het NK, we missen hierbij de meningen van mensen die het toch te ver vonden reizen of om andere redenen niet deelnamen.

Ook zijn er een aantal waardevolle suggesties gedaan door de spelers. Eén van die suggesties is om volgens het “Belgische” systeem te werken, namelijk dat spelers die hoger geplaatst zijn, later in het schema worden ingeloot. Een inschuifsysteem zeg maar. Maar, dat werkt natuurlijk alleen in een volledig knock-out schema.

De hele uitslag van de enquete vind je hier.

Lees ook:Poll Snookerblog geeft iets andere uitslag dan enquete NK van KNBB
Lees ook:Uitslag enquete teamcompetitie
Lees ook:Speelschema EK in Praag
Lees ook:Hoe is het toch met…?
Lees ook:Indeling en meldtijden NK bekend

2 reacties op “Uitslag NK-enquete bekend

  1. RuudK

    Als je de organisatie van het NK wilt verbeteren en aantal deelnemers verhogen dan moet je juist feedback vragen van snookerspelers die NIET (meer) deelnemen. Alleen zal deze feedback vermoedelijk niet erg positief zijn en ervaring leert dat de KNBB niet echt goed om weet te gaan met duidelijke en vaak onderbouwde negatieve reacties op het beleid.

    De uitslag van deze enquête heeft dus extreem weinig waarde. Bevestigd weer het oogkleppen beleid binnen de KNBB. Triest voor de sport en snooker in Nederland.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frans

      De mening van de spelers lijkt me van grote waarde om deze spelers ook de komende jaren te houden op de grote toernooien. En deze spelers hebben ook de mogelijkheid om andere spelers te enthousiasmeren. Dat gaat nooit lukken als het toernooi niet aantrekkelijk is en blijft onder de spelers.

      Altijd wordt er geklaagd dat de KNBB de spelers niet hoort. Wat doet de KNBB nu? Ze investeert in de jeugd (wordt al heel lang om geroepen op dit blog), stelt een eenduidig beleid op voor de eredivisie (is ook al vaak genoeg om gevraagd) en vraagt meningen onder de spelers naar de voorkeuren van toernooien, zowel vooraf als achteraf. En nu zou dit laatste slecht zijn voor de sport?

      De inventarisatie is een belangrijke voorwaarde om het landelijke snooker aantrekkelijk te houden. Tuurlijk is het ook belangrijk om de spelers die niet op de grote toernooien verschijnen te enthousiasmeren. Het bereiken van al deze mensen is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. En enthousiasmeren lukt niet als de spelers zelf niet enthousiast zijn.

      Dus volgens mij getuigt het echt van een oogkleppenvisie als je deze enquête van extreem weinig waarde vindt en dat de KNBB hiermee de plank zou misslaan. Want alles wat de KNBB doet is slecht voor het snooker in Nederland toch? Kan de KNBB wel eens iets goed doen?

      Omarm het initiatief voor deze inventarisatie en als je het niet ver genoeg vindt gaan: breid het uit zou ik zeggen. Hopelijk worden de resultaten goed meegenomen bij de organisatie van de grote toernooien de komende jaren.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.