Maas, Jans en Velthoven door naar kwartfinale EK

Drie spelers hebben zich weten te plaatsen voor de kwartfinales bij het Europees Kampioenschap in Praag. Joris Maas, Wendy Jans en Yvan van Velthoven zijn alledrie nog in de race voor een podiumplaats. 

© Anil Soekhradj 'SC De Loods'

© Anil Soekhradj ‘SC De Loods’

Joris Maas speelde een spannende wedstrijd vandaag. Hij kwam 3-0 voor te staan tegen Alen Matic uit Ierland, maar zag de Ier vervolgens langszij komen. In de decider hield Joris het tot op de laatste kleuren spannend, maar gelukkig maakte de Ier een cruciale fout door de roze te potten, waardoor Joris zich morgen om 10.00 uur mag melden voor de kwartfinale tegen Colin Bingham uit Noord-Ierland.

Yvan van Velthoven moest aantreden tegen zijn vriend en teamgenoot Alain Vandersteen. De laatstgenoemde kon niet goed in zijn spel komen en moest, ondanks breaks van 62 en 47, zijn meerdere erkennen in Van Velthoven. Van Velthoven treedt morgen in de kwartfinale aan tegen de voormalig professional uit Engeland: Wayne Brown.

Wendy Jans speelde tegen Manon Melief, een zustermoord tussen de Lage Landen. Jans overklaste Melief en wist met 3-0 haar plaats in de kwartfinale veilig te stellen. In de kwartfinale komt ze uit tegen Jennifer Zehentner uit Duitsland, die op haar beurt weer had gewonnen van de Belgische Melissa Eens met 3-1. De Duitse kwam 2-1 voor te staan, maar Eens wist nog een frame terug te pakken in het derde frame. Het vierde frame, en dus de wedstrijd, ging uiteindelijk naar de Duitse.

Alle kwartfinales zijn morgenvroeg om 10.00 uur. Hopelijk zijn er dan weer een aantal wedstrijden via de stream te volgen.

Lees ook:Maas en Jans in halve finale EK
Lees ook:En ook bij de dames een zustermoord op het EK
Lees ook:Jans zonder frameverlies door poulefase op EK
Lees ook:Jans wederom naar finale EK dames
Lees ook:Dag 4 van het EK in Praag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.