Dag 4 van het EK in Praag

Een aantal spelers van de Lage Landen-delegatie is nog ongeslagen, maar alle spelers maken sowieso nog kans om door te gaan naar de knock out-fase. Hoe is dag 4 van het Europees Kampioenschap in Praag verlopen gisteren? 

european tour 3 2012 - heusdens-selby

Rene Dikstra speelde tegen Lee Mein uit Schotland en wist zich kranig te weren. Dikstra verloor met 4-2, maar wist in het vijfde frame nog wel een 70-break te laten noteren. Ook Richard van Leeuwen moest een verliespartij incasseren. Hij verloor met 4-0 van de Duitser Roman Dietzel. Beide Nederlandse heren maken nog steeds een prima kans om door te gaan naar de laatste 64.

Tomasz Skalski had een spannender partij vandaag tegen Andreas Ploner uit Oostenrijk, maar wist deze in de decider te winnen. Skalski heeft nu vier winstpartijen uit vier wedstrijden. Jurgen van Roy had ook een goed spelende tegenstander. Aaron Busuttil uit Malta wist met 4-2 te winnen van de Belg. De Maltees scoorde daarbij breaks van 55, 64 en 110.

Jurian Heusdens had ook een pittige tegenstander en wist ook pas in de decider te winnen. Zijn Schotse tegenstander Robert Carlisle begon de partij met onder andere een 56- en een 100-break, waardoor hij 3-0 voorkwam te staan. De Belg liet zich niet kennen en vocht terug, en wist met een 67- en een 126-break de wedstrijd knap naar zich toe te trekken.

Kevin Chan speelde bij de masters tegen de Engelsman Jamie Bodle. Bodle kwam 2-0 voor te staan met breaks van 83 en 63, maar Chan wist het derde frame op zwart te winnen. Het vierde frame wist de Engelsman echter de partij te beslissen met een 64-break. Joris Maas is nog steeds ongeslagen in zijn poule. Hij won met 3-0 van Krzysztof Kubicki uit Polen.

Chan

Ook Yvan van Velthoven en Alain Vandersteen zijn nog steeds ongeslagen. Van Velthoven won met 3-0 van Dragan Roša uit Kroatië en scoorde een 50-break in het derde frame. Vandersteen was een dagje vrij.

Wendy Jans speelde een ijzersterke wedstrijd tegen Irina Gorbataya uit Rusland. Jans won met 3-0 en scoorde een 30- een 40- en een 61-break. Melissa Eens wist drie spannende frames te winnen tegen Michelle French uit Ierland en een 3-0 overwinning op het bord te zetten. Manon Melief verloor met 3-0 van de Bulgaarse Nikoleta Nikolova.

Lees ook:De drie spelers van De Dieze door op EK in Praag
Lees ook:Nog 3 Belgische ijzers in het vuur op WK Egypte
Lees ook:Dag 5 op het EK Snooker in Praag, Jans scoort 100-break
Lees ook:Masters goed op dreef in India
Lees ook:Skalski uitgeschakeld op WK Egypte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.