Wendy Jans loopt titel Sportvrouw van het Jaar mis

Ondanks de succesvolle verdediging van haar Europese snookertitel in juni is Wendy Jans afgevallen in de strijd om de onderscheiding Sportvrouw van het Jaar in België.

Jans zat – als enige snookerspeelster – wel in de voorselectie, maar ontbreekt op de shortlist die het organiserende Sportspress vandaag heeft bekendgemaakt.

De strijd bij de vrouwen gaat nu tussen tennisster Kim Clijsters (die de afgelopen twee jaar, en in totaal al zeven keer won), zeilster Evi Van Ancker en basketbalster Ann Wauters. De uitreiking is op 18 december.

In de afgelopen 13 jaar ging de titel slechts één keer niet naar een tennisspeelster.

Bij de mannen, ploegen en beloften ontbrak snooker al in de voorselectie.

Daarmee blijft Luca Brecel de enige snookerspeler ooit die op het jaarlijkse Sportgala van de vereniging van Belgische sportjournalisten in de prijzen is gevallen.

Brecel werd vorig jaar tot Sportbelofte van het Jaar gekozen nadat hij zich als 15-jarige tot jongste Europese en Belgische snookerkampioen aller tijden had laten kronen.

Kijk op Sportspress.be voor een historisch overzicht van alle Sportmannen en -vrouwen van het Jaar sinds 1967, en voor alle genomineerden in 2011.

Lees ook:Sportpers kiest Luca Brecel tot Belofte van het Jaar
Lees ook:Wendy Jans pakt 9e Europese titel
Lees ook:Wendy Jans loopt finale amateur-WK mis (update)
Lees ook:Wendy Jans blijft de beste van de wereld!
Lees ook:EK-amateurs: Jans wel, Vandersteen net niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.