Wendy Jans loopt finale amateur-WK mis (update)

Europees kampioene Wendy Jans is er maandagavond niet in geslaagd zich voor de finale van het IBSF World Championship in Syrië te plaatsen.

De 27-jarige toernooifavoriete ging in een spannende halve finale met 3-4 onderuit tegen Ip Wan-In Jaique uit Hong Kong.

“Ik speelde erg slecht, ik had een absolute off-day“, schrijft Jans vanochtend op haar Facebook-pagina.

“Dat is het ergste wat er in de sport kan gebeuren. Ik ben erg teleurgesteld. Maar ik moet zeggen dat Jaique een paar briljante safeties speelde.”

Jans werkte tot drie keer toe een achterstand (0-1, 1-2, 2-3) weg, maar verloor het slotframe met 25-61.

Jaique was ook in de groepsfase al de enige speelster geweest die het Jans lastig kon maken, al wist de Belgische toen de decider wél te winnen.

Jaique speelt woensdagmiddag in de finale tegen landgenote Ng On Yee.

Jans treedt vanavond om 18 uur in de strijd om plek drie aan tegen Vidya Pillai uit India, die ze vorige week in de groepsfase met 3-1 versloeg.

“Ik kijk er niet naar uit, eerlijk gezegd”, aldus de teleurgestelde Jans. “Maar deze dingen gebeuren in de sport dus ik zal het de volgende keer beter doen.”

Jans won het WK voor amateurs in 2006 (in een finale tegen Jaique) en haalde in 2003, ’04, ’07 en ’08 telkens de finale.