Poll: De 10 hoogtepunten van het seizoen

logo-blogHet maandagnacht geëindigde wereldkampioenschap is traditioneel de afsluiting van het snookerseizoen. Tijd om de balans op te maken!

Het was een jaar vol hoogte- en dieptepunten voor het internationale profsnooker.

Om maar meteen een paar dieptepunten te noemen: aanhoudende verhalen over omkoopschandalen (met de affaire-Higgins natuurlijk als diepstepunt).

Nog maar zes Main Tour-toernooien. Schandalig weinig bezoekers bij de Grand Prix. Bestuurlijke trubbels. Ronnie O’Sullivan die zijn eerste-rondepartij op de China Open weggeeft. En de Masters-wildcard voor Jimmy White.

In de nieuwe poll wil ik echter graag de positieve aspecten van afgelopen seizoen belichten.

Wat was voor jou nou het hoogtepunt van het seizoen? Ik heb negen opvallende prestaties opgenomen in onze nieuwe poll (zie rechterkolom).

Is het de eerste wereldtitel voor Neil Robertson? Is het de eerste rankingzege in vier jaar tijd voor Mark Williams?

Is het de opleving van de 52-jarige Steve Davis, die de regerend wereldkampioen uitschakelde en de kwartfinale op het WK haalde?

Is het Shaun Murphy, die O’Sullivan in een direct duel van diens zesde opeenvolgende Premier League-titel wist af te houden?

Of is het Björn Haneveer, die het hoofdtoernooi van de China Open haalde en zich op de Main Tour heeft weten te handhaven?

Kortom, opties genoeg. De keus is aan  jou.

Lees ook:Poll: Wat vind jij van het opheffen van de DBSA?
Lees ook:Poll: Wie scoort de eerste maximum in 2011?
Lees ook:Poll: Wie maakt de 100e maximumbreak?
Lees ook:Poll: Kies de wereldkampioen!
Lees ook:Poll: Wie wordt Nederlands snookerkampioen 2012?

33 reacties op “Poll: De 10 hoogtepunten van het seizoen

  1. Eddy

    hoogtepunt: Barry hearn chairman!

      /   Beantwoorden  / 
  2. manon

    waarom is de wildcard van White een negatief effect?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Omdat een wildcard bedoeld is om niet-gekwalificeerde spelers alsnog tot een toernooi te kunnen toelaten die dat op basis van hun prestaties verdienen. Aan dat criterium voldeed Jimmy White bepaald niet. Een wildcard moet je niet willen gebruiken om éénmalig een volle tribune te hebben, vind ik.

        /   Beantwoorden  / 
  3. manon

    De laatste tijd speelde Jimmy anders erg goed (Grand Prix 2009 six reds gewonnen!). Als dat tot volle tribunes leidt, vind ik het niet erg. Snooker moet toch op een of andere manier veel mensen trekken en als Jimmy daaraan kan bijdragen heb ik er geen bezwaar tegen.

    De wildcard voor Reanne zou dan ook onterecht zijn, want zij heeft toch ook de kans gehad zich te kwalificeren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Dat ik precies om die reden de wildcard van Reanne Evans onterecht vind, heb ik maandag hier (http://snooker.blog.nl/snooker-internationaal/vrouwen/2010/05/03/reanne-evans-krijgt-wildcard-voor-main-tour) nog geschreven. En met alle respect voor Evans: zij vult in tegenstelling tot Jimmy White ook geen tribunes.
      En we moeten de prestaties van White nou ook niet overschatten: zo’n 6-reds toernooi in Bangkok of de World Series in Praag winnen is allemaal leuk en aardig, maar dat zijn allebei invitatie-events die er niet écht toe doen.

        /   Beantwoorden  / 
  4. manon

    Dat artikel had ik wel gelezen, maar jouw mening niet. Maar je moet maar afwachten of zij geen volle tribunes trekt, ze is per slot van rekening niet onaantrekkelijk volgens mij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Dat ben ik met je eens, Manon, ze is zeker niet onaantrekkelijk. Maar als het dáárom zou gaan, waarom trekken de toernooien van de WLBSA dan geen volle tribunes? Daar kun je haar gegarandeerd tot en met de finale aan het werk zien! ;-)

        /   Beantwoorden  / 
  5. manon

    Misschien omdat het niveau toch niet hoog genoeg is bij de dames? We gaan het meemaken… ben wel benieuwd of ze presteert, haar spel is in ieder geval ook aantrekkelijk genoeg…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Zeker, ik hoop ook absoluut dat Reanne Evans het verrassend goed gaat doen! Ze steekt met kop en schouders boven alle vrouwelijke tegenstanders uit, dus ik denk dat ze alleen maar nog beter kan worden door tegen mannen te spelen.

        /   Beantwoorden  / 
  6. manon

    Ben benieuwd of ze bij het EK is in Roemenië. Ik geloof dat ze het bij de Engelse Bond zelf moeten betalen, dus dat zal dan voor haar wel lastig zijn als ze geen sponsor heeft (of heeft ze die wel?)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Of ze er inmiddels een heeft, weet ik niet. Maar eind vorig jaar kon ze niet naar het IBSF wereldkampioenschap in India omdat ze geen sponsor had…

        /   Beantwoorden  / 
    2. Joris

      mark allen is toch haar sponsor?

        /   Beantwoorden  / 
  7. manon

    Dan hoop ik voor haar [ondanks dat ik dan natuurlijk weer een kans minder heb ;-) ] dat ze toch in Roemenië aanwezig kan zijn. Het zou toch triest zijn als door gebrek aan sponsoren haar wederom een Europese titel door de neus wordt geboord.
    Ze heeft natuurlijk ook een kleintje waar op moet worden gepast, dat is ook lastig…

      /   Beantwoorden  / 
  8. manon

    volgens mij is die relatie niet meer, dus het zou hooguit wat alimentatie zijn ;-) , maar klaarblijkelijk is dat niet genoeg om reizen voor EK’s en WK’s te maken…

      /   Beantwoorden  / 
  9. Jan

    En hoe zit het eigenlijk met Wendy Jans? Zij en Reanne waren vroeger toch meestal de favorieten op de dames tornooien.

      /   Beantwoorden  / 
  10. manon

    Wendy is regerend Europees Kampioen (bij afwezigheid van Reanne). Ik weet niet of ze bij het komende EK in Roemenië is, maar ze doet in ieder geval wel mee aan het Belgisch Kampioenschap. En ze kan nog steeds snookeren als een van de beste!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Jazeker, Wendy Jans is erbij in Roemenië! De Belgische bond zal Wendy en – nadat Isabelle Jonckheere is afgehaakt – Kirstin Coun naar Boekarest afvaardigen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. manon

        waarom Isabelle niet? Die is de laatste jaren enorm sterk geworden… kan zeker geen vrij nemen of heeft ook het geld niet… zonde hoor.
        En wie mag dan wel Kirstin zijn? Nog nooit van gehoord! Ik kan zo 10 andere belgische dames noemen…

          /   Beantwoorden  / 
        1. Eric Willemsen

          Ik ken de reden niet, maar het is volgens de BBSA wel Isabelle’s eigen keuze om niet te gaan. Die Kirstin Coun staat trouwens 2e op de one-year-ranking bij de Belgische vrouwen.

            /   Beantwoorden  / 
          1. manon

            zeker een supertalent, speelt ze toevallig ook in het snookercentrum van Wendy? Ik kan zo 10 belgische dames noemen die de afgelopen jaren beter hebben gepresteerd. Hopelijk kan ik haar dan ontwijken in de poulewedstrijden ;-)

              /  
          2. Eric Willemsen

            Tja, ik ken haar verder ook niet… Ze komt in elk geval uit een ander gewest (Vlaams-Brabant) dan Wendy (Limburg) dus ik neem aan dat ze niet samen trainen.

              /  
  11. Jan

    Ik heb Wendy jaren geleden zien spelen tegen Reanne in de finale van het EK in Oostenrijk waar ze na een 3-0 achterstand mooi terug kwam en uiteindelijk de match won met 5-3. Het was toch een mooi niveau wat ik daar toen zag. Het is natuurlijk niet zo gelijk het niveau van de mannen maar toch prettig om naar te kijken.
    Spijtig dat we van haar niet zoveel meer horen. Nu het financiële zal waarschijnlijk bij Wendy en Reanne wel het probleem zijn dat ze soms niet aanwezig zijn op grote tornooien.

      /   Beantwoorden  / 
  12. manon

    Ik was toevallig ook in Oostenrijk en heb haar daar dus ook zien spelen, het was inderdaad van redelijk hoog niveau. Er waren wel 2 frames op zwart als ik me goed kan herinneren…
    Ik dacht trouwens dat Wendy wel wat sponsoren had, dus voor haar moet het dan toch niet zo’n groot probleem zijn?

      /   Beantwoorden  / 
  13. manon

    Ik zie net staan hoogste break 20 van Kirstin. Ze heeft met alle toernooien meegedaan, vandaar de hoge rankingstand. Aan kop van die ranking staat Touzani Nawal (die heb ik vorig jaar in Duffel met 3-0 verslagen in een uur). Laat ze maar komen dan, volgens mij heb ik daar niet veel van te vrezen of ik moet me sterk vergissen…

      /   Beantwoorden  / 
  14. manon

    nou ja, ik moet het nog maar bewijzen…
    trouwens… de antwoorden op deze poll gaan eigenlijk niet meer over de poll… misschien bij damescategorie plaatsen?

      /   Beantwoorden  / 
  15. Martijn

    Ik ben in de war, gaat het hier nou over hoogtepunten of over damessnooker?

      /   Beantwoorden  / 
      1. Martijn

        Is dat een strik- of een retorische vraag? ;-)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Eric Willemsen

          Nee hoor, gewoon een open maar – toegegeven – wel suggestieve vraag. ;-)

            /   Beantwoorden  / 
          1. Martijn

            Laat ik het er dan bij houden door te antwoorden dat het soort hoogtepunt waar jij, volgens mij, op doelt in het artikel, inderdaad niet samen gaat met damessnooker.
            Wellicht interessant om eens een discussie op gang te brengen over de verschillen/overeenkomsten tussen dames- en herensnooker. Het is toch op z’n minst opmerkelijk te noemen dat het niveauverschil zo groot is zonder dat daar op het eerste gezicht aanleiding voor zou moeten zijn.

              /  
          2. Eric Willemsen

            Daar zal ik zeker (nog eens) een nieuw topic aan wijden. Ik verwacht dit met de toelating van Reanne Evans tot de Main Tour een herhaaldelijk terugkerende discussie gaat worden komend seizoen.

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.