Snookeracademie wordt bokszaal

De South West Snooker Academy gooit twee jaar na de opening het roer radicaal om. Voortaan vinden er ook bokspartijen en theatervoorstellingen plaats.

De reden ligt voor de hand: van alleen snooker kan de zaal in Gloucester niet meer bestaan.

De door Paul Mount gebouwde snookerhal opende in 2010 haar deuren en is sindsdien de vaste trainingsbasis voor veel spelers van zijn managementbureau On Q Promotions, onder wie Jimmy White, Tony Drago, Mark Davis en Barry Hawkins.

…White in actie in zijn South West Snooker Academy

De locatie bevat een tribune voor 370 toeschouwers en is steeds meer proftoernooien gaan huisvesten. Dit seizoen vinden er alle Engelse PTC-events plaats.

Een paar weken geleden zegde de academie haar samenwerking met World Snooker echter op, na afloop van het lopende seizoen. De verklaring van Mount, die je hier kunt lezen, maakt niet helemaal duidelijk wat er nu precies aan de hand is.

Tijdens het vorige PTC (in augustus, toen snooker.blog.nl zijn Olympische pauze had…) ontstond er wrevel over de gang van zaken in de academie.

Zo was er een tweet van Judd Trump, die zich erover opwond dat een medewerker in de spelerslounge hem sommeerde zijn voeten van een stoel te halen.

Trump noemde het personeel van de academie “jobsworths” (“kommaneukers”) en pleitte ervoor de PTC’s weer terug naar Sheffield te verplaatsen.

Ook bleken de spelers te moeten betalen voor koffie en werd tafelhuur verrekend zodra ze tijdens het toernooi op een vrije tafel wilden trainen.

Verder was er onenigheid over de kosten van het vernieuwen van de lakens, wat World Snooker voorschrijft als een venue een PTC-event houdt.

De academie biedt nog onderdak aan de twee resterende PTC’s – eerst komend weekend, en dan van 10-14 november – maar organiseert daarna geen proftoernooien meer.

Zodra de South West Snooker Academy geschikt is gemaakt voor boksen en theater, zal de naam worden gewijzigd in The Capital Venue, schrijft This is Gloucester.

[picture Jimmy White © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Whirlwind stuit op Tornado (live op internet!)
Lees ook:Mark Allen tekent contract bij On Q Promotions
Lees ook:PTC opnieuw pretty in pink
Lees ook:UK PTC 1: Brecel opent tegen Dott
Lees ook:Welke dresscode geldt eigenlijk voor Michaela Tabb?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.