Snookerclub Terry Griffiths met sluiting bedreigd

Onzekere tijden voor één van de beroemdste snookerclubs van het Verenigd Koninkrijk: Matchroom-eigenaar Terry Griffiths gaat met pensioen.

Griffiths, wereldkampioen snooker in 1979,  is naarstig op zoek naar een nieuwe eigenaar. Komt die er niet, dan moet de Matchroom-club in Wales zijn deuren sluiten.

“Ik ga het rustiger aan doen”, zegt de 64-jarige Griffiths in This Is South Wales. Griffiths zal wel als coach aan de SWSA en als commentator bij de BBC actief blijven maar wil niet daarnaast nog een eigen snookerclub blijven runnen.

Griffiths kocht in 1986 een voormalige danszaal in Llanelli en liet die voor €200.000 tot snookerhal ombouwen. De opening in 1987 verrichtten Jimmy White en Steve Davis.

Veel talenten uit Wales waren kind aan huis in Griffiths’ club, onder wie Mark Williams, Matthew Stevens, Dominic Dale, Darren Morgan en Tony Chappel.

Griffiths zegt dat het “mijn nachtmerrie” zou zijn als de club moet sluiten. Vooral ook omdat snookerspelers in deze regio geen geschikte alternatieven hebben.

De oud-wereldkampioen heeft vast toezeged dat de nieuwe eigenaar zijn goede naam mag blijven gebruiken om de club internationaal te promoten.

Griffiths, bekend om zijn langzame en defensieve spelstijl, leverde in 1979 een unieke prestatie door bij zijn allereerste WK-deelname meteen de titel te winnen.

Lees ook:Michael White maakt zijn “opa” Terry Griffiths trots
Lees ook:“Niveau Main Tour wordt hoger door Q School”
Lees ook:Vier doden bij ruzie na partijtje snooker
Lees ook:Steve Davis wil met 60 nog op Main Tour spelen
Lees ook:Oefentafel Stephen Hendry te koop op eBay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.