Walden en Baird naar 2e ronde

Dat de top-64 van de wereldranking dicht op elkaar zit qua niveau, wordt dit wereldkampioenschap wel bewezen. Wederom sneuvelt een top-16 speler door de hand van een veel lager geplaatste speler. Deze keer was Michael White het slachtoffer. Hij verloor met 10-7 van Sam Baird. 

IMG_2208 Sam baird

Baird leidde na de eerste sessie nipt met 5-4, maar moest de eerste twee frames van de tweede sessie aan de Welshman laten, die onder meer een 88-break scoorde. Baird pakt dan ene frame terug, maar White pakt opnieuw de leiding met een 102-break. Dan gaat Baird los en duwt hij door.

Met breaks van 54, 103 en 62 weet hij de vier benodigde frames te pakken om de tweede ronde veilig te stellen. Een knappe prestatie van de Engelsman die slechts op de 59e plaats van de wereldranking staat. Baird treft in de volgende ronde de winnaar van de partij tussen Mark Selby en Robert Milkins.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Top-16 speler Ricky Walden heeft zich wel weten te plaatsen voor de volgende ronde. Hij versloeg zijn landgenoot Robbie Williams met 10-8 gisteravond in The Crucible Theatre. Williams had na de eerste sessie een kleine voorsprong van 5-4, maar wist dit in de tweede sessie niet om te zetten naar winst.

De eerste vier frames werden keurig verdeeld tussen de twee Engelsen, als Walden met breaks van 70 53 en 68 drie frames op rij weet te winnen. Met een 104-break pakt Williams nog een frame terug, maar Walden beslist de wedstrijd dan door een 87-break te laten noteren. Walden treft in de volgende ronde de winnaar van de partij tussen John Higgins en Ryan Day.

Lees ook:Eerste vier kwartfinalisten bekend
Lees ook:Mark Williams stevig aan de leiding
Lees ook:Trump overtuigend naar zege in China Open
Lees ook:Robertson verliest, Hawkins op voorsprong
Lees ook:O’Sullivan door, Higgins op stoom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.